Гарячі закуски на Новий рік , цікаво підібрані і приготовані, можуть урізноманітнити ваше святкове меню.
Дивіться відео, в якому порядку подавати страви на Новий рік:
Такі страви ситні і прекрасно супроводжують алкогольні напої – пиво, вино або віскі. Ми радимо приготувати прості гарячі закуски з грибами.
Жюльєн в булочках з куркою і грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 100 г твердого сиру
- 300 г курячого філе
- 50 мл соняшникової олії
- 100 мл вершків
- 200 г печериць
- 2 булочки
- 1 цибулина
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Гриби помийте і наріжте тонкими пластинами. Подрібніть цибулю. Обсмажте на розігрітій олії гриби з цибулею.
- Відваріть філе в підсоленій воді. Наріжте, змішайте з грибами і вершками.
- Зріжте верхівку у булочок і дістаньте м'якоть. Нафаршируйте і натріть зверху сир.
- Запікайте 20 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.
Рулет з лаваша з грибами і картоплею
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 250 г печериць
- 1 цибулина
- 500 г картоплі
- 2 тонких лаваша
- 1 зубчик часнику
- 100 мл соняшникової олії
- Зелень за смаком
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте цибулю і гриби, обсмажте на половині соняшникової олії. Посоліть і поперчіть.
- Очистіть картоплю, відваріть, злийте воду і розімніть в пюре.
- Змішайте картоплю з грибами. Видавіть часник і додайте подрібнену зелень.
- Розстеліть на столі лист лаваша і змастіть його картопляної сумішшю.
- Накрийте другим листом, знову викладіть начинку і скрутіть в щільний рулет.
- Розріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см. Обсмажте з усіх боків на олії.
Фаршировані печериці з сиром
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 100 г твердого сиру
- 1 цибулина
- 20 г вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- Кріп – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Гриби помийте і у кожного відріжте ніжку і нижню частину капелюшки. Очистіть за допомогою чайної ложки капелюшок від м'якоті.
- Подрібніть ніжки і м'якоть грибів і обсмажте на олії. Те ж зробіть і з цибулею.
- Сир натріть, наріжте зелень, змішайте з грибами та цибулею. У суміш видавити часник, додайте сіль і перемішайте.
- Начинку викладіть з гіркою в грибні капелюшки. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть зверху гриби.
- Розігрійте духовку до 180 ° С і запікайте гриби 15-20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися святковим рецептом фаршированої свинини з овочами . "Сьогодні" також розповідали, як запекти м'ясо з журавлиною .