Уже цієї неділі, 19 квітня, православний світ відзначатиме світле свято – Великдень. Через режим карантину українці в цьому році залишаться відзначати свято вдома і вже починають готуватися до цього дня, випікаючи паски. Винятком не стали і зірки вітчизняного шоу-бізнесу – Оля Полякова, Настя Каменських і Лілія Ребрик. Також ми ділилися рецептами глазурі для пасок.
Сирна паска від Насті Каменських
Співачка Настя Каменських ексклюзивно з Сьогодні.Lifestyle поділилася рецептом легкої сирної паски: "Я завжди стежу за своїм харчуванням, харчуюся збалансовано і за графіком, отже борошняні вироби в моєму раціоні з'являються ну дуже рідко. Тому поділюся з вами рецептом сирної паски – це смачно і корисно, але сильно теж не налягайте".
Інгредієнти:
- сир – 500 г
- вершкове масло – 100-150 г
- цукор – за смаком
- сметана – 150 г
- мигдаль – 100 г
- родзинки або інші сухофрукти за смаком
- ванілін
Спосіб приготування:
- Вершкове масло збиваємо з цукром, в отриману суміш додаємо сир, ванілін.
- Все ретельно перемішуємо, маса має бути однорідною і без явних грудочок.
- Додаємо частину горіхів і сухофруктів, знову перемішуємо.
- Зайву вологу прибираємо з отриманої сирної маси через дрібне сито і викладаємо у форму.
- Відправляємо на ніч або можна навіть трохи більше в холодильник.
- І фінальний акорд – прикрашаємо готову страву сухофруктами і горіхами, які залишилися – дайте волю фантазії.
Авторський рецепт пухкої паски від Олі Полякової
Українська співачка з охоче ділиться рецептами з шанувальниками на своїй сторінці в Instagram і на честь світлого свята Оля Полякова опублікувала відео з рецептом паски. Як стверджує зірка, тісто у неї виходить завжди пухке, тому свій рецепт вважає унікальним.
Інгредієнти:
- 300 мл молока
- 1,8 кг борошна
- 18 яєць (окремо жовтки з білками)
- 0,5 кг цукру
- 0,5 кг вершкового масла
- 300 г родзинок
- 50 г коньяку
- дріжджі
- ваніль
- желатин
- цукрова пудра
- форми для випікання
На виході можна отримати 5 великих пасок.
Покроковий спосіб приготування паски дивіться у відео:
Десерт на Великдень від Лілії Ребрик
Актриса і ведуча програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Лілія Ребрик поділилася рецептом солодкого пирога, який любить готувати для рідних. З таким десертом впораються навіть кулінари-початківці.
"У нас є традиція – на Великдень ми завжди їздили до моїх батьків у Чернівці, – каже Лілія Ребрик. – З огляду на обставини, в цьому році, звичайно, такої подорожі не буде. На жаль. Як і традиційного освячення великоднього кошика. Але ми намагаємося не сумувати, сприймаємо цей період так, що його просто треба пережити".
Начинка: до 400 г сиру (5% або 9% жирності) додаємо 3 яйця, 200 г сметани (20% або 15%), 125 г цукру (можна менше), 10 г ваніліну, 1 столову ложку картопляного крохмалю. Все перемішуємо блендером і відкладаємо в бік, начинка має трохи постояти.
Тісто: 250-300 г борошна, 125 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 чайна ложка розпушувача і 50 г какао. Все розтираємо руками. Повинна вийти дрібна мокра крихта.
Спосіб приготування: Беремо форму, стелимо пергаментний папір (нічим не змащуємо), трохи більше половини тіста висипаємо у форму, далі заливаємо начинкою і посипаємо зверху тістом, що залишилося. Ставимо в розігріту духовку на 180 ºС на 40 хвилин. Пиріг готовий!
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски.