I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Готуємо смачні осінні салати: три оригінальні рецепти

Кращі ідеї смачних і незвичайних салатів

Салати – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року. Не обійтися без салатів і восени. Більш того, вони прекрасно насичують корисними мікроелементами і вітамінами. Пропонуємо кілька рецептів смачних салатів із сезонних овочів і фруктів.

Осінній салат із баклажанів з помідорами від Юлії Висоцької

Реклама

Теплий салат з баклажанів
Теплий салат з баклажанів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 баклажан
  • 1 помідор
  • 1/2 шт. великої червоної цибулини
  • Невеликий пучок базиліка
  • Невеликий пучок м'яти
  • Невеликий пучок тархуна
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 2 ст. л. оцту
  • Щіпка сумаху

Читайте також:

Для заправки:

  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 щіпка морської солі

Дивіться відео, як приготувати смачний вершковий салат:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажан нарізати товстими кружальцями, викласти в миску, влити 2 ст. ложки оливкової олії і все перемішати.
  2. Розігріти сковороду-гриль, викласти кружечки баклажана і обсмажувати по 3-4 хвилини з кожного боку.
  3. Помідор нарізати великими часточками.
  4. Цибулю почистити і нарізати великими часточками.
  5. Залити цибулю оцтом на кілька хвилин, потім оцет злити.
  6. Приготувати заправку: часник почистити і розтерти в ступці разом з сіллю в пюре, потім влити оливкову олію і ще раз все розтерти.
  7. Викласти на блюдо часточки помідорів, зверху розкласти замариновану цибулю, посипати зверху листям тархуна, м'яти і базиліка, порвавши їх руками.
  8. Обсмажені теплі баклажани нарізати смужками і викласти зверху на салат, посипати сумахом і полити часниковою заправкою.

Осінній салат з качиною грудкою і пряними сливами

Салат з качкою та сливою
Салат з качкою та сливою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для салату:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець
  • 1/2 чайної ложки сушеного коріандру
  • 2 хороші качині грудки
  • 4 столові ложки рідкого меду
  • 1 середній пакет салатного міксу

Для пряних слив:

  • 4 стиглих сливи
  • 2/3 склянки червоного вина
  • 4 гвоздики, 3 стручки кардамону, 1/2 палички кориці
  • 1 столова ложка цукру

Для заправки:

  • Мед
  • Гірчиця
  • Лимонний сік/бальзамічний оцет
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Розріжте кожну сливу приблизно на шість частин, видаливши кісточки. Додайте в невелику каструлю сливи, вино, спеції і цукор. Залиште на повільному вогні мінімум на 10 хвилин. Дістаньте сливи і відкладіть, залишивши рідину випаровуватися.
  2. Тим часом зробіть насічки на качиних грудках, надрізавши шкіру з інтервалом в 1 см. Приправте сіллю, перцем і коріандром.
  3. Попередньо нагрійте духовку до 180 °C, а потім на плиті розігрійте сковороду з оливковою олією.
  4. Обсмажуйте качині грудки шкіркою вниз протягом 3-4 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть грудку, злийте жир зі сковороди і помістіть в духовку, збризніть медом і готуйте ще 5-7 хвилин в духовці. Накрийте їх фольгою. Грудки залишатимуться рожевими всередині.
  5. Тим часом приготуйте салат, додайте сливи. Потім наріжте качку тонкими скибочками, додайте в салат. Заправте сумішшю меду, гірчиці, лимонного соку/бальзамічного оцту і оливкової олії.

На замітку

У салат можна додати одне стигле авокадо і зерна половини граната.

Осінній салат з інжиру, руколи і прошуто

Салат з інжиром та руколою
Салат з інжиром та руколою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок руколи
  • 2-3 шт. свіжого інжиру
  • Кілька смужок прошуто, хамона або бекону
  • Малина – жменя
  • Пармезан – для подачі
  • Бальзамічний соус – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Руколу добре промити і обсушити.
  2. Інжир помити і розрізати на часточки.
  3. Малину акуратно помити.
  4. Викласти прошуто на тарілку, додати інжир, ягоди і руколу.
  5. Зверху посипати тонко нарізаним пармезаном. Приправити салат бальзамічним соусом і подавати.

Як зробити домашній бальзамічний соус

Змішайте 1 ст.л. меду і 3 ст.л бальзамічного оцту. Поставте на слабкий вогонь і готуйте, поки суміш не карамелізується.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом теплого салату з курки з яблуками, а також писали, як приготувати салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти