Грецький салат – одна з найпростіших, найсмачних і найкорисніших страв. Його можна приготувати на Новий рік 2020. До складу салату входять: помідори, огірки, фета, цибуля і маслини. Заправляється він оливковою олією з сіллю, чорним перцем і орегано.
Дивіться відео, як зробити корисну заправку для салату:
В середньому, калорійність такого салату може варіюватися від 150 до 250 ккал на 100 г. Якщо не зловживати маслом і сиром, то грецький салат можна віднести до низькокалорійних.
Грецький салат від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Помідори черрі – 200 г
- Зелений перець – 1 шт.
- Оливки – 10 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Червоний цибуля – 1 шт.
- Сир фета – 300 г
- Винний оцет – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Сушений орегано – 1 ч. Л.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Червону цибулю нарізати тоненькими півкільцями. Замочити в невеликій кількості води (приблизно на 10 хвилин).
- Очистити огірок від шкіри, нарізати напівкруглими скибочками.
- Солодкий зелений перець очистити від насіння, нарізати.
- Розрізати помідори черрі навпіл. В даному випадку можна замінити помідори черрі на стиглі великі помідори.
- Розрізати навпіл оливки. Тут можна використовувати ті, які вам більше подобаються: зелені, чорні або Каламата.
- Всі овочі перекласти в один салатник і заправити оливковою масло з винним оцтом.
- Викласти на тарілку салат, зверху викласти оливки, червоний лук і два великих скибочки сиру фета.
- Полити грецький салат заправкою і посипати сушеним орегано.
З чим подавати грецький салат
Салат можна доповнити скибочкою свіжого сільського хліба або багета.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грецького салату з сулугуні від Юлії Висоцької . "Сьогодні" також писали, як приготувати новорічний салат з квасолею та ковбасою.