Гречка з смаженими грибами, цибулею і зеленню від Юлії Висоцької – прекрасний рецепт для Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня.
Для цієї страви можна використовувати будь-які заморожені або свіжі гриби. Якщо гриби заморожені, добре для аромату додати в сковороду під час смаження 1-2 сушених білих гриба, розтерши їх пальцями. Можна додати також будь-які свіжі або сухі трави.
Гречка з грибами і цибулею пісна
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 569 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 200 г
- Лисички – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г
- Часник – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Оливкова олія – 60 мл
- Перець чорний мелений – 5 г
- Сіль морська – 5 г
Спосіб приготування:
- Гречку залити двома склянками води, довести до кипіння, посолити, закрити кришкою і варити на невеликому вогні до готовності.
- Цибулину і зубчик часнику почистити і дрібно нарізати.
- Розігріти в сковороді 1-2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
- Додати в сковороду лисички, посолити, поперчити, посипати кропом. Смажити, періодично помішуючи, до готовності грибів.
- Гречку викласти в сковороду з грибами, перемішати.
Як подавати пісну гречку
Перед подачею скропити гречану кашу з грибами оливковою олією.
Дивіться відео, як приготувати пісний гречаний плов:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаної дієті . "Сьогодні" також ділилися рецептами гречки для мультиварки .