Щоб день пройшов добре, сніданок неодмінно повинен бути смачним. Солодкі грінки з різними добавками – чудова ідея для ранкової трапези. Подавайте їх разом з кавою, чаєм, какао або апельсиновим соком.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:
Яблучний сендвічі з корицею
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 12 скибочок хліба для тостів
- 1 велике, солодке і міцне яблуко
- 2 яйця
- 4 ст. л. молока
- 1 ст. л. цукру
- 1 щіпка кориці
- 60 г вершкового масла
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Видалити шкірку і насіння, порізати яблуко на кружечки шесь-сім мм.
- Зрізати скоринку з хліба.
- Збити яйця з молоком, цукром і корицею.
- Покласти кружечок яблука на скибочку хліба, покрити другим скибочкою і злегка притиснути по краях.
- Занурити сендвіч в яєчно-молочну суміш і смажити в розтопленому маслі на слабкому вогні по дві-три хвилини з кожного боку (щоб яблуко прогрілося, а хліб не підгорів).
- Обсушити сендвічі на паперових рушниках, посипати цукровою пудрою і подавати.
Грінки "Крем-брюле" в духовці
Час приготування:
- 35 хвилин
Інгредієнти:
- 1 батон
- 100 г вершкового масла
- 5 яєць
- 200 мл молока
- 100 г густого йогурту
- 150 г цукру
- 2 г мускатного горіха
- 50 г арахісу
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 50 г меду
- 50 г цукрової пудри
- 50 г полуниці
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло. Наріжте батон.
- Додайте в масло цукор, мед і перемішайте.
- Вилийте у велику керамічну форму і зверху розкладіть скибочки хліба.
- В окремій мисці змішайте яйця, молоко, ванільний цукор, мускатний горіх, корицю, сіль і йогурт. Добре збийте до однорідності і залийте хліб.
- Поставте в духовку, розігріту до 190 °С на 20-25 хвилин.
- Прикрасьте готову запіканку рубаним арахісом і скибочками полуниці. Посипте просіяною цукровою пудрою.
Грінки з шоколадом і бананом
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 2 ст.л. молока
- Кілька скибочок батона або тостового хліба
- Кілька часточок шоколаду
- Кілька кружечків банана
- 2 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
- У мисці збити виделкою молоко і яйця, за бажанням посолити.
- Між двома шматочками хліба вкласти часточки шоколаду і шматочки банана, вмочити в яєчно-молочну суміш.
- Обсмажити сендвічі на сковороді з розігрітим вершковим маслом з двох сторін до золотистого кольору.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати французькі тости з апельсинами від Найджели Лоусон. "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчні в тості від Марти Стюарт.