Кулінарний експерт Григорій Герман поділився неймовірним рецептом запеченої курки в програмі "Ранок з Україною". Телеведучий розповів про всі хитрощі й тонкощі приготування страви, яка стане прикрасою будь-якого столу.
"Однією з найпопулярніших страв на святкових столах українців є запечена курка. Сьогодні я дам вам новий фантастичний рецепт найсмачнішої в світі фаршированої курки, це буде несподівано, але просто і доступно!" – зазначив телеведучий.
Фарширована курка від Григорія Германа
Інгредієнти
- Курка – 1,5 кг
- Печериці – 100 г
- Панірувальні сухарі – 150 г
- Бекон – 100 г
- Цибуля – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Часник – 2 зубчики
- Копчена паприка, петрушка
Спосіб приготування
- Спочатку треба підготувати фарш. Гриби нарізати і обсмажити на сковороді з додаванням олії. Поки гриби готуються, нарізати цибулю, бекон і часник, відправити на сковорідку.
- Готову начинку викласти в окрему миску і змішати з панірувальними сухарями. Це допоможе фаршу залишитися ароматним і соковитим.
- Далі слід взяти форму для запікання, покласти на неї курку і нафарширувати.
- Випікати курку в розігріту до 180 градусів піч на 25 хвилин, а після стежити за готовністю.
Порада від Григорія Германа: щоб отримати ідеальну скоринку, треба змішати вершкове масло з копченою паприкою, обережно пальцями відокремити шкіру від м'яса і змастити масляною сумішшю курку під шкірою. А також намазати маслом всю тушку. Крім того, Григорій Герман радить обмотати фольгою курячі ніжки, щоб вони не згоріли, а крильця трохи загорнути під курку. А ще можна обкласти курку грибами, які доповнять страву ароматом.
Тут зібрано 5 рецептів сніданків, що зігріють уранці.
Читайте також:
- Не їжте ці продукти на ніч – будете здоровішими та сон стане міцнішим
- 5 десертів з радянського минулого, якщо "дружите" з цукром
- Починаємо приводити себе у форму: 5 детокс-супів, які допоможуть схуднути
- Як правильно почистити манго і як його їсти – інструкція
- Чому коренеплоди корисні та необхідні в нашому раціоні