Влітку завжди хочеться чогось легкого і прохолодного. Юлія Висоцька запропонувала рецепт, перевірений часом – холодник з буряком і кефіром.
"Я б сказала, що це досить вільний рецепт: і огірки, і редис можна додавати в холодник на свій смак, та й водою розбавляйте його до тієї консистенції, яка подобається особисто вам! Крім кропу і петрушки сюди відмінно підійде зелена цибуля", – порадила Юлія Висоцька.
Холодник від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 54 ккал на 100 г
Складові:
- 4 буряка
- 2 яйця
- 100 г сметани
- 2 огірка
- 3 шт. редису
- 2 гілочки кропу
- 2 гілочки петрушки
- 1 л кефіру
- 1/2 ч. л. морської солі
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 °C.
- Буряк запекти, потім почистити і натерти на крупній тертці.
- Яйця відварити круто, потім почистити і розрізати навпіл.
- Огірки порізати дрібними кубиками, редис – напівкружечками.
- У глибокій мисці з'єднати буряк з огірками і редискою, посолити, влити кефір і холодну кип'ячену воду, все перемішати.
- Кріп і петрушку дрібно порубати, додати в холодник.
Як подавати холодник
Розлити холодник в тарілки, додати в кожну половинку яйця і столову ложку сметани.
Дивіться відео, як приготувати окрошку з ковбасою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати буряк на пару, а також розповідали, як зробити холодний борщ на квасі .