Якщо навіть в спеку ви не уявляєте свій обід без супу, приготуйте освіжаючий холодний борщ за нашим рецептом. Щоб зробити його ситнішим, додайте шматочки відвареної курки або яловичини.
Холодний борщ
Інгредієнти:
- 400 г буряка
- 1 морква
- 2 ст. л. оцту 3%
- 1 ст.л. цукру
- вода
- сіль
Для подачі:
- варена картопля
- свіжі огірки
- яйця
- зелень (кріп, петрушка)
- зелена цибуля
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Буряк і моркву нарізати невеликими брусочками або натерти на крупній тертці.
- Скласти в каструлю об'ємом 2-2,5 л, залити водою так, щоб вона тільки покривала овочі. Варити на найповільнішому вогні до м'якості буряків.
- Додати оцет, цукор і сіль, долити гарячої води до верху.
- Довести до кипіння, зменшити нагрів і варити ще хвилин 10. Остудити і прибрати до холодильника.
- Картоплю, огірки, варені яйця і зелень дрібно порізати. Покласти в тарілку гарніри, залити холодним буряковим супом. Подавати холодний борщ зі сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре з щавлю. Сайт "Сегодня" також ділився найкращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею
Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки: