Домашній холодний чай – один з кращих літніх напоїв, адже він чудово втамовує спрагу в спекотну погоду. Для приготування напою найкраще підійде міцно заварений чай гарного сорту, настій якого охолоджений в холодильнику.
Як зробити настій? Він повинен бути міцним, з урахуванням того що, змішавшись з льодом, стане чайним напоєм середньої міцності. Чайний настій готують зазвичай завчасно і тримають в холодильнику.
Коли приготуєте чай, залийте його у високу склянку, заповнений більш ніж наполовину дрібним льодом. Тепер можна додавати цукор, кружечок апельсина або лимона і листок м'яти, а також шматочки інших фруктів, фруктові соки, ягоди, прянощі і навіть алкогольні напої.
Апельсиново-вишневий холодний чай
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Зелений чай (заварений) – 150 мл
- Апельсин – 2 часточки
- Вишневий сироп – 20 г
- М'ята – 5 г
Спосіб приготування:
- Заварюємо чорний чай (6 г заварки на 150 мл води), даємо охолонути.
- Переливаємо в келих, додаємо шматочки апельсина, вишневий сироп (або вишневий сік), листочки м'яти.
- Перемішуємо, додаємо кубики льоду і подаємо.
Холодний чай з фруктами
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- Чай чорний, зелений або фруктовий – 1 пакетик
- М'ята – 1 гілочка
- Лимон – 1/2 шт.
- Лайм – 2 шматочка
- Ківі – 1/2 шт.
- Апельсин – 1/2 шт.
- Цукор – за смаком
Дивіться відео, як зробити лимонад з базиліком і малиною:
Спосіб приготування:
- У склянку кладемо спершу цукор, чай і заливаємо наполовину окропом. Якщо використовуємо пакетований чай, то даємо постояти 3 хвилини, якщо заварний – 5-6 хвилин.
- Додаємо гілочку м'яти і той нарізаний фрукт, який відповідає чаю: в чорний – лимон і лайм, в зелений – ківі, у фруктовий – апельсин.
- Далі доверху наповнюємо склянку льодом, даємо постояти кілька хвилин, прикрашаємо на свій смак і подаємо.
Яблучний холодний чай
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Зелений чай (заварений) – 100-150 мл
- Яблучний сироп – 20-30 г
- Яблуко – 3 часточки
- Лайм – 2 часточки
- М'ята – 5 г
- Мед – 40 г
Спосіб приготування:
- Заварюємо зелений чай (з розрахунку 6 г заварки на 100-150 мл води), даємо йому охолонути.
- Переливаємо в келих, додаємо яблучний сироп (можна взяти сік, але тоді його потрібно 1 до 1, тобто теж 100-150 мл), нарізані часточками яблуко і лайм, листочки м'яти.
- Перемішуємо, додаємо кубики льоду і подаємо.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити холодний зелений чай з лимоном, а також ділилися рецептом простої сангрії з фруктами.