Класичний глінтвейн подають гарячим . Але мало хто знає, що цей напій можна пити охолодженим.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:
Головне в приготуванні глінтвейну – вибрати якісне вино. Кращі сорти для цього напою – Піно Нуар або Тарранго.
Холодний глінтвейн з червоного вина
Час приготування:
- 10 хвилин + час для настоювання
Складові:
- 1 л легкого червоного вина
- 55 г (1/4 склянки) дрібного цукру
- 1 апельсин, нарізаний невеликими шматочками
- 10 бутонів гвоздики
- 2 палички кориці по 7 см
- 1 стручок ванілі, розрізаний навпіл
- 2 ст.л. лікеру Куантро
- 8 шт. полуниці, нарізаної
- Шматочки льоду – для подачі
Спосіб приготування:
- Змішайте вино, цукор, апельсин, гвоздику, корицю і ваніль в середній каструлі на середньому вогні.
- Готуйте, помішуючи, протягом 2-х хвилин або поки цукор не розчиниться.
- Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню. Відкладіть на 30 хвилин для настоювання.
- Додайте Куантро в винну суміш і перемішайте. Перелийте в глечик і поставте в холодильник на 2 години.
- Додайте полуницю. Насипте в стакани лід. Залийте холодним глінтвейном і відразу подавайте.
Які фрукти можна додати в холодний глінтвейн
Крім апельсинів і полуниці, можна додати в напій яблука, гранат, виноград, персики, сливи, вишню, грушу, лимони і кавун.
А апельсиновий лікер Куантро можна замінити ромом, коньяком або кальвадосом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом журавлинною сангрии з апельсином і ромом . "Сегодня" також писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера .