I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Хочете приготувати ідеальну курку? Ось 15 важливих лайфхаків

Обов'язково промокніть м'ясо перед додаванням спецій і добре розігрівайте сковороду та олію

Чому ми часто вибираємо курку? Бо її легко і швидко приготувати. Наприклад, філе – воно дуже смачне і симпатичне з улюбленими гарнірами. Але часто трапляється так, що м'ясо або занадто сухе, або, навпаки, вологе і не має яскравого смаку. Причина – неправильний підхід до справи і часті помилки, яких ми припускаємося при приготуванні курки. Чи буде то ціла тушка, чи її частини. Отже, 15 лайфхаків, що допоможуть приготувати найсмачнішу курку.

Лайфхак №1. Промокніть м'ясо насухо

Реклама

Перед тим, як приправити курку, видаліть зайву вологу з поверхні, промокнувши її паперовим рушником. Це дозволить не потемніти м'ясу зовні, поліпшить смак і зробить шкіру хрусткішою.

Лайфхак №2. Обов'язково використовуйте маринад

Маринади допомагають зробити м'ясо ніжнішим і надати йому аромат. Навіть двадцять хвилин мають значення, а декількох годин більше ніж достатньо. Найкращі інгредієнти для маринаду – лимон, пахта, йогурт.

Реклама

Лайфхак №3. Не знімайте шкірку з м'яса

Шкірка зберігає вологість м'яса під час приготування. Куряча грудка набагато краще готується саме так. Це м'ясо менш жирне, а шкірка допоможе утримати вологу. Шкірку можна прибрати вже після приготування, якщо вам не подобається її смак.

Лайфхак №4. Соліть курку перед приготуванням

Реклама

Не соліть курку після її приготування, а тільки перед. Це зробить шкіру хрусткою і ароматною. Це дуже важливо, якщо ви запікаєте цілу курку.

Лайфхак №5. Експериментуйте з насиченими смаками

Майже кожен шматок курки, від грудки до стегон, добре поєднується з яскравим смаком. Ви не помилитеся з лимоном і такими травами, як чебрець, розмарин і шавлія. Ніжності додадуть медово-гірчичні соуси.

Лайфхак №6. Використовуйте пахту, щоб зробити курку ніжною

Перед приготуванням курки замаринуйте м'ясо в пахті, щоб воно вийшло дуже соковитим. Двох годин достатньо.

Лайфхак №7. Завжди попередньо розігрівайте сковороду

Ще один спосіб отримати гарну хрустку шкірку при смаженні курки – переконатися, що сковорода та олія досить гарячі. Шкірка не стане хрусткою, якщо вона повільно нагріватиметься разом зі сковородою. Найкраще для смаження підійде олія.

Лайфхак №8. Достатньо нагрівайте олію

Ключ до ідеальної смаженої курки – це температура олії. Коли ви кладете курку, олія має бути дуже гарячою, близько 180 градусів. Потім можна знизити температуру до 160 градусів.

Лайфхак №9. Не кладіть занадто багато курки в сковороду

Так ви ризикуєте приготувати несмачне м'ясо. Якщо його дуже багато в сковороді, воно приготується нерівномірно. Треба приготувати багато курки? Смажте її партіями.

Лайфхак №10. Найсмачніша грудка – на сковороді-гриль

Якщо ви готуєте цілу курячу грудку, відмовтеся від своєї улюбленої сковороди в обмін на важку сковороду для гриля.

Лайфхак №11. Запікайте курку в фользі або загорніть шматочки м'яса в бекон

Ще один спосіб зберегти курці текстуру – готувати у фользі. Або загорнути шматочки м'яса в бекон, який прекрасно зберігає аромат і соковитість.

Лайфхак №12. Готуйте начинку окремо

Навіть якщо ви любите фаршировану курку, можливо, ви стикалися з тим, що вона недостатньо пропікається або суха. Причина – начинка. Це вона може перешкодити процесу. Експерти радять готувати гарнір до курки окремо.

Лайфхак №13. Не використовуйте паперові рушники

Вони створюють пару, що може зробити курку дуже вологою. Найкращий спосіб позбутися жиру – покласти її на решітку над деком.

Лайфхак №14. Дайте курці відпочити перед тим, як нарізати

Якщо нарізати м'ясо одразу після того, як ви дістанете курку з духовки, ви випустите з неї сік. Цілу курку треба лишити загорнутою в фольгу приблизно на 15 хвилин, а тільки потім її можна розрізати.

Лайфхак № 15. Якщо готуєте на відкритому вогні, поливайте м'ясо соусом наприкінці

Якщо ви готуєте курку на відкритому вогні та в процесі поливаєте соусом, наприклад, теріякі, будьте готові, що м'ясо обвуглиться або навіть згорить. Збризкувати соусами треба тільки наприкінці приготування.

За матеріалами: Lovefood.com.

Тут знайдете 7 рецептів соковитої курки, приготовленої на сковороді.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти