Почніть нову традицію Хелловіна: приготуйте шоколадне печиво, вирізане у формі примарних кажанів і кішок.
Шоколадне печиво від Марти Стюарт
Складові:
- 1 1/2 чашки борошна плюс для розкочування тіста
- 3/4 чашки непідсолодженого какао-порошку
- 1/2 чайної ложки дрібної солі
- 3/4 склянки (170 г) масла кімнатної температури
- 1 склянка цукру
- 1 велике яйце
- маленькі цукерки або посипання для прикраси (за бажанням)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 175 градусів.
- У середній мисці перемішайте разом борошном, какао та сіль; відкладіть.
- У великій мисці за допомогою міксера збийте масло і цукор у пишний світлий крем; додайте яйце. На низькій швидкості підмішайте борошняну суміш.
- Розділіть тісто навпіл і сформуйте два диски, кожен завтовшки близько 2 см. Оберніть тісто пластиковою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 45 хвилин (готове тісто може охолоджуватися до 2-х днів).
- Аркуш паперу для випічки притрусіть борошном і розкачайте шматок тіста в пласт товщиною близько 1 см. Якщо тісто липне, поверніть його в холодильник.
- Виріжте печиво за допомогою спеціальних формочок. Повторіть з рештою тіста.
- Випікайте печиво 10-15 хвилин. Дайте охолонути протягом 1-2 хвилин і перекладіть на решітку, щоб воно повністю охолодилося.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо на Хеллоуїн вбираються в карнавальні костюми. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептами святкових страв на Хелловін.
Дивіться відео, як в Європі і Америці відзначають Хеллоуїн: