Cливовий соус з корицею, анісом і яблучним оцтом готується дуже просто, але неодмінно підкорить вас своїм яскравим і насиченим смаком. Всього півгодини, і ви отримаєте ідеальну приправу до м'ясних, овочевих страв і навіть до сендвичів з шинкою. Кращий сорт сливи для цього соусу – "Угорка".
Пряний сливовий соус до м'яса
Час приготування:
- 30-40 хвилин
Складові:
- 450 г слив
- 180 г цукру
- 120 мл яблучного оцту
- 1 паличка кориці
- 2 зірочки анісу (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Очистіть вимиті сливи від кісточок, поріжте їх дрібними шматочками або подрібніть їх у блендері. Можна також залишити їх у вигляді половинок – вибирайте форму на свій смак.
- Викладіть сливи на сковороду, додайте цукор, оцет, корицю і аніс.
- Доведіть на середньому вогні до кипіння. Тушкуйте, помішуючи, близько 20-30 хвилин на маленькому вогні, поки цукор не розтане, а соус не загусне.
- Тоді остудіть соус в окремому посуді і тримайте в холодильнику.
З чим подавати сливовий соус
Подавайте його з сирами, шинкою і іншими стравами.
Дивіться відео, як зробити соус ткемалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового кетчупу.