Літні закуски для пікніка можна взяти з собою з дому або приготувати вже на місці. Обов'язково захопіть для них тарілки, виделки і серветки і подавайте, поки запікається м'ясо на грилі.
У нашій добірці ви знайдете: лаваш з лососем, несолодкі мафіни з овочами, гарячий хліб з сиром за рецептом Юлії Висоцької, піту з курячим салатом і сендвічі з тунцем від Марти Стюарт.
Лаваш гриль з рибою, томатами і сиром
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 200 г відвареного філе лосося
- 1 упаковка лаваша
- 2 свіжих помідори
- 100 г тертого сиру
- Соус тартар – за смаком
Спосіб приготування:
- Рибу попередньо відварити в спеціях, остудити і розібрати на шматки.
- На тонкий лаваш викласти нарізаний помідор і шматочки риби.
- Полити соусом тартар і посипати тертим сиром. За бажанням приправити.
- Згорнути все в довгий рол і покласти на решітку гриль. Готувати близько 7-8 хвилин з кожного боку, поки лаваш не підрум'яниться.
Дивіться відео, як зробити закусочні трикутники з лаваша з тунцем:
Порада: щоб приготувати домашній соус тартар, візьміть по 250 мл сметани або натурального йогурту і домашнього майонезу, 100 г дрібних маринованих огірків, 2 ст. л. солоних каперсів, 2 варені жовтки, пучок кропу. Каперси, огірки і кріп дрібно наріжте. Сметану, майонез і жовтки збийте в блендері до отримання однорідної гладенької маси. Додайте в соус каперси, огірки і кріп, перемішайте.
Мафіни з сиром і болгарським перцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 чашки борошна (можна цільнозернового)
- 1 ч.л. розпушувача тіста
- По 1/2 ч.л. соди і солі
- 3/4 чашки сиру або фети
- 1/2 чашки дрібно порізаного запеченого червоного перцю
- 3 ст.л. рубленого свіжого базиліка
- 1 склянка молока
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1/4 чашки оливкової олії
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Змішати сухі інгредієнти в одній мисці. В окремій ємності з'єднати фету або сир, печений перець і рубаний базилік.
- Збити яйце з оливковою олією і молоком. Влити цю суміш в посуд з борошном, перемішати.
- Додати до отриманого тіста суміш з фетою і розкласти по формах.
- Випікати при 190 ºС протягом 20 хвилин.
Хліб з сиром на грилі по рецепту Юлії Висоцької
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- Невеликі булки – 6 шт.
- Сир Камамбер або Брі – 200 г
Спосіб приготування:
- Розламати або розрізати кожну булку вздовж навпіл, але не до кінця і покласти м'якоттю на гриль, щоб вона засмажилась.
- Сир нарізати товстими шматочками.
- Хліб перевернути і на підсмажену сторону покласти по 2-3 шматочки сиру. Потримати ще 1-2 хвилини на грилі, щоб сир злегка поплив.
- Подавати закуску разом з келихом холодного вина. Смачного!
Піта з курячим салатом
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 1 куряче філе
- 1 болгарський перець
- 2-3 свіжих огірки
- Кілька листів салату
- 1-2 піти
- 100 г майонезу або натурального йогурту
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Куряче філе помийте і обсушіть. Натріть сіллю і перцем, збризніть олією.
- Застеліть деко фольгою і викладіть зверху курку. Відправте в розігріту до 180-200 ° С духовку на 10 хвилин, потім переверніть філе і готуйте ще 10 хвилин.
- Солодкий перець помийте, почистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.
- Огірки помийте і поріжте тонкими брусочками.
- Зелень помийте і подрібніть.
- Готове філе остудіть до кімнатної температури, поріжте невеликими шматочками.
- З'єднайте куряче м'ясо, солодкий перець, огірки, майонез і зелень у великій мисці. Перемішайте.
- Зробіть в піті надріз, вкладіть кілька листківя салату і наповніть готовим курячим салатом.
Сендвічі з тунцем за рецептом Марти Стюарт
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 340 г консервованого тунця в олії
- 2 тонко нарізаних стебла селери
- 1 яблуко Гала або Макінтош, очищене і нарізане кубиками
- 3 ст.л. легкого майонезу
- 2 ст.л. подрібненого листя базиліка
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, перець за смаком
- 8 скибочок житнього хліба
Спосіб приготування:
- У середній мисці з'єднати тунець, селеру, яблуко, майонез, базилік і лимонний сік; добре перемішати. Приправити сіллю і перцем.
- Намазати салат на чотири скибочки хліба, накрити зверху скибочками. Подавати сендвічі разом з чаєм або кавою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з редискою для пікніка. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами лаваша з сиром на багатті.