Осінній гратен з баклажанів з помідорами, моцарелою і базиліком – ідеальне рішення для дієтичної вечері. Подавайте цю страву разом зі свіжою чіабатою, селянським хлібом або багетом.
Гратен із баклажанів і помідорів
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 101 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 стиглих помідора
- 2 баклажана
- 125 г моцарели для піци
- 300 г томатного соусу для пасти
- 40 г тертого пармезану
- 3 ст.л. оливкової олії
- Базилік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Помідори і баклажани помити і нарізати не дуже тонкими кружечками.
- Моцарелу натерти на тертці.
- Розігріти духовку до 200 ºС.
- Обсмажити кружечки баклажанів порціями на оливковій олії у великій сковороді, 10 хвилин, перевернувши один раз. Викласти на паперовий рушник.
- Помістити третину обсмажених баклажанів в форму для запікання, викласти зверху третю частину нарізаних помідорів, моцарели і соусу. Повторити шари ще два рази. Накрити фольгою і запікати в духовці 20 хвилин.
- Зняти фольгу, посипати гратен пармезаном і запікати ще 5 хвилин.
Як подавати страву
Готовий гратен дістати з духовки, посипати базиліком і подавати на стіл.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані баклажани:
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти баклажани віялом з помідорами і сиром, а також писали, як зробити заготовки з баклажанів на зиму.