На гарнір до баранини підійде смажена або відварна картопля, а також салат зі свіжих овочів.
Котлети з баранини з м'ятою
Складові:
- 8 баранячих відбивних на кісточці
- сіль перець
- декілька гілочок м'яти
- 2-3 ст.л. топленого масла
- 2-3 зубчики часнику
- 1-2 ст.л. лимонного соку
- 1 стакан сметани
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баранячі котлети вагою близько 180 г помийте і обсушіть. Натріть сіллю і меленим перцем, посипте листочками м'яти.
- Розігрійте у сковороді топлене масло, додайте очищений і роздавлений зубчик часнику. Тушкуйте декілька хвилин.
- Додайте баранячі котлети і обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку. При необхідності доведіть м'ясо до готовності в духовці.
- Перекладіть котлети на підігріту тарілку і полийте соусом, в якому вони смажилися. Прикрасьте м'ятними гілочками.
- Пропустіть через прес часник, що залишився, змішайте з лимонним соком і сметаною.
- Посоліть і поперчіть. Подавайте соус разом з котлетами.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом баранини по-тоскански. Ми також писали, як приготувати пиріг з тіста філо з бараниною, помідорами і шпинатом.
Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику: