Насичений і ситний суп в італійському стилі, приготувати який – простіше простого. Ви можете використовувати будь-яку пасту середнього розміру – ріжки, вушка, черепашки.
Томатний суп з морепродуктами і пастою
Складові:
- помідори у власному соку – 250 г
- ріпчаста цибуля – 1/2 шт.
- овочевий бульйон – 400 мл
- часник – 2 зубчики
- лимон – 1/2 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- базилік, кріп, петрушка або розмарин – кілька гілочок
- cоль, перець
- мелена паприка
- сушені італійські трави
- середні креветки – 6-8 шт.
- мідії – 70 г
- бебі восьминоги – 70 г
- кальмар – 70 г
- паста – 100 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Нарізаємо невеликими кубиками цибулю, дрібно рубаємо часник.
- Викладаємо в каструлю з товстим дном і обсмажуємо на оливковій олії.
- Морепродукти попередньо розморожуємо, миємо і викладаємо на паперовий рушник.
- Дві-три креветки залишаємо в панцирі, інші очищаємо.
- До цибулі з часником додаємо морепродукти і обсмажуємо на сильному вогні протягом 3-4 хвилин.
- Додаємо в каструлю томати у власному соку і тушкуємо доти, доки рідини не стане в два рази менше.
- Вливаємо овочевий бульйон. Солимо, перчимо, додаємо паприку, суміш італійських трав і сік половини лимона.
- Доводимо до кипіння і додаємо пасту. Варимо на слабкому вогні до готовності макаронів, 10-15 хвилин.
- Прикрашаємо суп зеленню і подаємо.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: