Кисло-солодкий соус з яблук і томатного пюре ідеально доповнює смак смаженої печінки. Одне яблуко в рецепті можна замінити айвою – так вийде ще цікавіше.
Куряча печінка з яблуками і томатом
Інгредієнти:
- 2 кисло-солодких яблука
- 500 г курячої печінки
- 1 цибулина
- 3 ст.л. томатної пасти
- Сіль, перець
- Мелений мускатний горіх або коріандр
- Рослинна олія
Для подачі:
- Зелень
- Яблуко
- Вершкове масло
- Цукор
Рецепт приготування:
- Яблука помити, очистити і натерти на крупній тертці. Перемішати з томатною пастою.
- Курячу печінку промити і зрізати плівки. Розрізати на середні шматки.
- Очищену цибулю нарізати півкільцями.
- У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до м'якості.
- Додати і підрум'янити печінку.
- Влити яблучно-томатний соус і добре перемішати. Тушкувати на слабкому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
- Подавати печінку разом із зеленню і шматочками карамелізованого яблука.
Порада: щоб приготувати карамелізовані яблука, наріжте очищені яблука пластинками і злегка обсмажте їх на сковороді з шматочком вершкового масла і ложкою цукру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької. Крім цього, "Сегодня" ділилися рецептами смачних страв з курячої печінки.
Дивіться відео, як готують паштет: