I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Десерт ітонська плутанина – вишукане застосування полуниці за британським рецептом

У складі десерту – хрустке безе, збиті вершки, багато полуниці і все це хаотично з'єднується в одній ємності. Ітонська плутанина або місиво, як його ще називають, існує майже 100 років
Полуничний десерт ітонська плутанина
Полуничний десерт ітонська плутанина / Фото: Pexels

Ємна англійська мова дозволяє застосовувати до цього десерту одразу кілька назв. Мess – це ще й безлад, розгардіяш, місиво. А ітонський цей десерт через те, що майже сто років тому його почали подавати студентам Ітонського коледжу, що в Британії. Його склад простий, але головне – треба приготувати правильне безе ну й взяти хорошу полуницю. Отже, ще з одним вишуканим рецептом, окрім полуниці у шоколаді, й тонкощами приготування ітонської плутанини познайомимося нижче.

А чи був лабрадор?

Реклама

За легендою, був. Саме йому приписують авторство цього десерту. Господарі привезли його на пікнік, який влаштовував Ітонський коледж. На столах був десерт з безе. Лабрадор, як це часто з ними буває, мимохіть його зачепив і воно безповоротно розсипалося. Ситуацію врятували. Розкришили безе ще дрібніше, змішали зі збитими вершками і прикрасили полуницею. І ось, майже сто років, ітонська плутанина є одним з найулюбленіших десертів з полуницею в Британії.

Поради з приготування ітонської плутанини

Безе
Безе

Реклама
  • У безе, якщо ви готуватимете його вдома, можна додати цедру цитрусових або трохи какао
  • Шматочки безе мають бути великими, так ви отримаєте правильний текстурний контраст
  • Найсмачніше все ж домашні вершки. Вони соковитіші, але досить щільні. Це дозволить безе, після з'єднання інгредієнтів, тримати свою форму

Читайте також:

Як приготувати ітонську плутанину

Десерт ітонська плутанина
Десерт ітонська плутанина

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 2 білки
  • 100 г цукрової пудри
  • 500 г полуниці (або 250 г полуниці і 250 г малини)
  • 35 г цукрової пудри
  • 350 г жирних вершків 35%

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку до 100 градусів. Застелити деко папером для запікання.
  2. Збити білки міксером впродовж декількох хвилин до стану твердих піків. Продовжуючи збивати, додавати по 1 ст. л. цукрової пудри за один раз. Має бути блискуча маса.
  3. За допомогою столової ложки викласти 6 гірок збитих білків на деко.
  4. Запікати 3 години, потім повністю охолодити.
  5. Полуницю нарізати і засипати цукровою пудрою. Прибрати на 1 годину в холодильник.
  6. Вершки збити. Безе крупно розламати.
  7. Частину полуниці з цукром подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.
  8. Перед самою подачею в збиті вершки покласти безе і ягоди. Перемішати і викласти в порційні чашки або келихи. Полити пюре зі свіжих ягід і прикрасити свіжими ягодами.

У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець і що таке "Цьонге-йонге-йонге".

Тут знайдете простий і швидкий рецепт пирога з полуницею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти