Скуштуйте кабачки по-корейськи на зиму з приправою – це прекрасний спосіб заготовити гостру пікантну закуску з популярного овоча з абсолютно новим смаком.
Дивіться відео, як приготувати кабачкове варення зі смаком ананасів:
Азіатська кухня відрізняється любов'ю до всіляких прянощів, спецій, маринадів, так що навіть такий абсолютно нейтральний плід, як кабачок, вона здатна змусити заграти новими смаковими фарбами і проявити себе у вигляді гострої закуски.
Рекомендуємо вам салат – кабачки по-корейськи на зиму. Рецепти дозволяють експериментувати з різноманітними овочами, завдяки чому смак щоразу виходить новим і цікавим.
Щоб закрити корейські кабачки на зиму, вам знадобиться:
- 3 кг кабачків,
- півкілограма моркви,
- півкіло цибулі,
- півкіло червоного болгарського перцю,
- 1 головка часнику,
- 1 пучок кропу,
- 20 г корейської приправи,
- 1 стакан рослинної олії,
- 1 стакан 9% -го оцту,
- 1 склянка цукру,
- 2 ст. ложки солі.
Кабачки по-корейськи на зиму – покроковий рецепт приготування:
- Перед тим як закрити кабачки по-корейськи на зиму, важливо правильно вибрати овочі. Кабачки слід брати молоденькі і з тонкою шкіркою. Морква повинна бути солодка і соковита. Болгарський перець для краси салату візьміть різних кольорів, але теж солодкий і м'ясистий.
- Всі овочі гарненько помийте, почистіть і висушіть. Морква і кабачки потріть на спеціальній тонкій тертці для корейської моркви.
- З перцем і цибулею так не вийде, тому наріжте їх ножем тонкою соломкою за розміром кабачків. Дрібно покришите зелень.
- Часник потріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте в нього приправу для корейської моркви, сіль, цукор, оцет, олію і гарненько перемішайте маринад, щоб все розчинилося.
- З'єднайте всі овочі і зелень, залийте маринадом і перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 3 години, щоб овочі пустили сік і промаринувалося. Далі можна приступати до консервації кабачків по-корейськи на зиму.
- За даним рецептом закатати кабачки по-корейськи на зиму без стерилізації не вийде, тому що овочі у нас сирі і не пройшли теплову обробку. Тому підготуйте посуд для консервації: простелірізуйте банки і кришки.
- Замариновані овочі разом з маринадом щільно розкладіть по банках, залишаючи трохи місця до верху банки. Накрийте банки кришками.
- Далі процес приготування кабачків по-корейськи на зиму передбачає стерилізацію. Поставте банки в каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте: півлітрові банки – 20 хвилин, а літрові – 40 хвилин з моменту закипання.
- Потім банки закрутіть, переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігати закрутку слід в прохолодному темному місці.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки із зеленню та сиром.