Головна Сьогодні

Кабачки по-корейськи на зиму: як законсервувати

Дізнайтеся, як приготувати пікантний салат з кабачків по-корейськи на зиму

Кабачки по-корейськи рецепт на зиму: фото
Кабачки по-корейськи рецепт на зиму: фото
Фото: Depositphotos

Скуштуйте кабачки по-корейськи на зиму з приправою – це прекрасний спосіб заготовити гостру пікантну закуску з популярного овоча з абсолютно новим смаком.

Дивіться відео, як приготувати кабачкове варення зі смаком ананасів:

Азіатська кухня відрізняється любов'ю до всіляких прянощів, спецій, маринадів, так що навіть такий абсолютно нейтральний плід, як кабачок, вона здатна змусити заграти новими смаковими фарбами і проявити себе у вигляді гострої закуски.

Рекомендуємо вам салат – кабачки по-корейськи на зиму. Рецепти дозволяють експериментувати з різноманітними овочами, завдяки чому смак щоразу виходить новим і цікавим.

Щоб закрити корейські кабачки на зиму, вам знадобиться:

  • 3 кг кабачків,
  • півкілограма моркви,
  • півкіло цибулі,
  • півкіло червоного болгарського перцю,
  • 1 головка часнику,
  • 1 пучок кропу,
  • 20 г корейської приправи,
  • 1 стакан рослинної олії,
  • 1 стакан 9% -го оцту,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 ст. ложки солі.

Кабачки по-корейськи на зиму – покроковий рецепт приготування:

  1. Перед тим як закрити кабачки по-корейськи на зиму, важливо правильно вибрати овочі. Кабачки слід брати молоденькі і з тонкою шкіркою. Морква повинна бути солодка і соковита. Болгарський перець для краси салату візьміть різних кольорів, але теж солодкий і м'ясистий.
  2. Всі овочі гарненько помийте, почистіть і висушіть. Морква і кабачки потріть на спеціальній тонкій тертці для корейської моркви.
  3. З перцем і цибулею так не вийде, тому наріжте їх ножем тонкою соломкою за розміром кабачків. Дрібно покришите зелень.
  4. Часник потріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте в нього приправу для корейської моркви, сіль, цукор, оцет, олію і гарненько перемішайте маринад, щоб все розчинилося.
  5. З'єднайте всі овочі і зелень, залийте маринадом і перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 3 години, щоб овочі пустили сік і промаринувалося. Далі можна приступати до консервації кабачків по-корейськи на зиму.
  6. За даним рецептом закатати кабачки по-корейськи на зиму без стерилізації не вийде, тому що овочі у нас сирі і не пройшли теплову обробку. Тому підготуйте посуд для консервації: простелірізуйте банки і кришки.
  7. Замариновані овочі разом з маринадом щільно розкладіть по банках, залишаючи трохи місця до верху банки. Накрийте банки кришками.
  8. Далі процес приготування кабачків по-корейськи на зиму передбачає стерилізацію. Поставте банки в каструлю з теплою водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте: півлітрові банки – 20 хвилин, а літрові – 40 хвилин з моменту закипання.
  9. Потім банки закрутіть, переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігати закрутку слід в прохолодному темному місці.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки із зеленню та сиром.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти