Ну от з чим з чим, а з кавою у нас дефіциту немає. Вірніше, з його розмаїттям. Кав'ярень – по одній на кожен квадратний метр, варіантів кави ні злічити і поки що цей бізнес продовжує бути прибутковим.
А яка кава буде популярною наступного року, як її готуватимуть і в якому вигляді подаватимуть – нам пояснюють експерти. Дізнаємося, на що ставлять у 2021 році світові виробники кави та власники кав'ярень.
- Спойлер: новий рік – рік холодної кави з особливим способом заварювання та неперевершеної класики
Отже, що буде на кавовому подіумі та в наших чашках.
Кава зі шприца. Боятися не треба
Адже це лише фігуральне порівняння. Просто апарат, за допомогою якого готують таку каву, працює за принципом шприца. У видовженій колбі кава заварюється, а потім, за допомогою тиску поршня, потрапляє до чашки через паперовий фільтр. Як розуміємо, кава "зі шприца" холодна. Бариста стверджують, що такий напій щільніше за текстурою та насиченіше за смаком.
Йдемо далі – тепер кава стає холоднішою за лід.
Охолоджена зі швидкістю блискавки
Але перед цим її заварюють у традиційний спосіб. Адже тільки гаряча вода допомагає на повну розкритися всім компонентами кави. Потім за лічені хвилини її охолоджують. Роблять холодніше за лід. Тоді кава стає ароматнішою.
У США прогнозується сплеск продажів такої кави в бляшаних з усілякими відтінками смаку: від волоського горіха до малини.
А що з оригінальністю приготування?
Корейська спадщина
З оригінальністю все трохи простіше. Ні, безумовно, шедевральні картини в чашці кави будуть популярні завжди. Бо це красиво. Але тренди кави-2021 кажуть – диво можна зробити й самостійно вдома без особливих на те навичок.
Дальгона-кава тримає марку, вона буде популярною і наступного року. За смаком нагадує іриску, з'явилася в Південній Кореї з початком карантинних часів. До речі, здивуйте своїх гостей. У рівних пропорціях добре збийте мелену каву, цукор і воду. Суміш викладіть у склянку з гарячим молоком і подавайте.
І ще одне віяння Східної Азії, цього разу з Японії.
Кава в чашці-орігамі
По-перше, це красиво, по-друге, страшно смачно, по-третє, цьому способу приготування пророкують популярність.
Чашка порцелянова, у неї конусоподібна форма. Порцеляна та така форма доводять процес пропарювання до ідеального. Кава з потрібною швидкістю ллється по жолобках чашки, повільно збагачуючись киснем і розкриваючи свій смак.
А що з класикою?
Старі добрі капучино та флет уайт
Вони повертаються. Серед безлічі варіантів кави та колаборацій з нею, місце класиці буде завжди. У цьому впевнені експерти і от чому. Почнемо з флет уайта, народженого в Новій Зеландії. Він справді ідеальний для тих, хто любить каву з молоком, але так, щоб кава все-таки відчувалася. Плюс вегетаріанці й прихильники ПХ зробили флет уайту славу – коли стали пити його на основі соєвого молока.
Щодо капучино, то його популярність пояснюють класичною простотою, виграшними пропорціями та універсальним смаком.
А тут дізнаєтеся, як приготувати каву, щоб вона не просто була смачною, а ще й корисною.