I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків

Завжди просіюйте сухі інгредієнти і придбайте решітку для охолодження виробів
Чим можна замінити розпушувач
Чим можна замінити розпушувач

Ідеальна домашня випічка – це, скажімо так, майстерність. Бо іноді традиційний бісквіт, навіть якщо ви готували його сотні разів, не виходить ідеальним. Причина – 5 найпоширеніших помилок при випіканні. А коли йдеться про складніше – багатошарові торти й тістечка, то тут таких помилок може бути набагато більше. Отже, 7 простих лайфхаків, як досягти досконалості у випічці.

Лайфхак №1. Просіюйте всі сухі інгредієнти

Реклама

Або іншими словами – дайте їм повітря. Щоб коржі вийшли легким і повітряними, в процесі змішування потрібно задіяти якнайбільше повітря. Для цього треба просіювати всі сухі інгредієнти.

Лайфхак №2. Вибирайте правильне борошно

Для тортів беріть борошно вищого ґатунку і тонкого помелу. Так ваша випічка не буде важкою і щільною. Зберігайте борошно в закритому посуді, щоб волога її не дісталася.

Реклама

Лайфхак №3. Правильно розтоплюйте шоколад для крему або ганаша

Найбільша помилка в цьому процесі – це перегрів шоколаду. Через це він швидко застигає, а при додаванні вершків – згортається. Наприклад, якщо ви готуєте ганаш. А робити це треба так: подрібнений шоколад покладіть у жароміцну миску над каструлею з киплячою водою. Миска не має торкатися води. Дайте шоколаду трохи охолонути, перш ніж додавати вершки.

Лайфхак №4. Для вершкового крему вибирайте жирний м'який сир і масло

Реклама

Щоб вершковий крем був щільним і повітряним, обов'язково беріть жирний м'який сир. Інакше, коли додаватимете в нього цукор або цукрову пудру, є ризик отримати не крем, а рідку субстанцію. Те ж саме і про вершкового масло. Дешеве масло містить більше води, і з нього не вийде густий і насичений крем.

Лайфхак №5. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури

Перш ніж приступити до приготування, важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Заздалегідь дістаньте яйця і масло з холодильника. Якщо масло занадто заморожене, наріжте на дрібні шматочки і залиште приблизно на 15 хвилин.

Читайте також:

Лайфхак №6. Купіть решітку для охолодження

Саме так будь-яка випічка має "відпочивати" після випічки. Якщо одразу після духовки покласти її в тарілку або на стіл, дно ваших виробів обов'язково стане вологим. Перед тим, як викладати випічки на решітку, постеліть на неї пергамент.

Лайфхак №7. Якщо не впевнені, що випічка допеклася, укрийте її фольгою

Часто трапляється так, що зверху випічка готова, а всередині сирувата. Щоб запобігти підгорянню, накрийте її фольгою. Так ваш виріб пропечеться до кінця.

За матеріалами: Lovefood.com.

Тут зібрано 13 помилок, яких ми припускаємося, коли готуємо в мультиварці.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти