Геловін в Україні стає все звичнішим святом. Це чудова нагода зайвий раз повеселитися і вбратися в якусь погань. Ми вирішили приготувати традиційну для Геловіну страву – американський гарбузовий пиріг. Для нього бажано вибирати мускатний гарбуз – він найсолодший і найароматніший.
Гарбузовий пиріг на Геловін
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 243 ккал
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Яйця (жовтки) – 5 шт.
- Сметана – 100 г
- Масло вершкове – 100 г
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Гарбуз – 3 кг
- Вершки 11% – 300 мл
- Цукор – 200 г
- Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
- Кориця – 1/2 ч.л.
- Гвоздика – 1/4 ч.л.
- Кардамон -1/4 ч.л.
- Вершки для збивання – 200 мл
- Сіль
Спосіб приготування:
- Гарбуз розрубуємо навпіл, очищаємо від насіння і ставимо запікатися до духовки при температурі 200-220 °C на 40 хвилин.
- Змішуємо борошно, 1 жовток, сметану, м'яке вершкове масло, розпушувач, сіль і кілька столових ложок цукру. Отримане тісто розтягуємо по поверхні форми для випічки рівним тонким шаром. Ставимо до розігрітої до 180 °C духовки на 15 хвилин (на тісто зверху можна покласти тонку тарілку або дно від форми для випічки, щоб тісто не піднімалося).
- Готовий гарбуз звільняємо від скоринки і тиснемо в миску (краще розім'яти її всю давилкою для пюре). Позбавляємося зайвого соку. Додаємо вершки, цукор, що залишився, сіль, 4 жовтки, мелені прянощі, перемішуємо і заливаємо в підготовлену форму.
- Повертаємо пиріг в піч. Спочатку печемо 15 хвилин при 180 °C, потім 25 хвилин при 160 °C.
- Дістаємо, охолоджуємо. За бажанням прикрашаємо збитими вершками.
Як приготувати суміш спецій для пирога
Ось класична суміш спецій для випічки:
- 1 столова меленого запашного перцю
- 1 столова ложка меленої кориці
- 1 столова ложка меленого мускатного горіха
- 1 чайна ложка меленої гвоздики
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1 чайна ложка меленого імбиру
Потрібно змішати всі ці спеції і зберігати їх в закритому скляному посуді в захищеному від прямих сонячних променів місці. Для приготування пирога буде досить 0.5 – 1 ч.л. суміші.
Нагадаємо, раніше ми писали, як вирізати гарбуз на Геловін.
Читайте також: