Пиріг з лисичками з листкового тіста можна подавати на сніданок або як закуску. Він ситний, смачний і дуже простий у приготуванні.
Ви можете використовувати як дріжджове, так і прісне листкове тісто. Якщо гриби великі, розріжте їх на кілька частин.
Селянський пиріг з лисичками
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 245 ккал на 100 г
Складові:
- Листкове тісто
- 400 г лисичок
- 1 цибулина
- Зелень
- Рослинна олія
- Вершкове масло
Для заливки:
- 3 яйця
- 100 г твердого сиру
- 150 мл вершків 20%
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:
Спосіб приготування:
- Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
- Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
- Духовку розігріти до 180 °С.
- Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
- Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчною сумішшю.
- Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).
Як подавати пиріг
Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ризото з лисичками, а також ділилися рецептом пасти з оливками і лисичками.