Головна Сьогодні

Як спекти дріжджовий пиріг з полуницею і ревенем

Рецепт солодкого літнього пирога в духовці

З полуницею можна приготувати смачний дріжджовий пиріг. А якщо додати ще й ревінь, вийде просто ідеальний десерт.

Для хрусткого посипання підійдуть будь-які горіхи: волоські, мигдаль, фундук або арахіс, а також їх суміш.

Пиріг з полуницею і ревенем

Полуничний пиріг з ревенем і хрусткою крихтою
Полуничний пиріг з ревенем і хрусткою крихтою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 318 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 125 мл молока
  • 15 г свіжих дріжджів
  • 60 г цукру
  • 2 яйця
  • 300 г борошна
  • 60 г вершкового масла

Для начинки:

  • 400 г полуниці
  • 400 г ревеню
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • Цукрова пудра – для посипання

Для хрусткою посипання:

  • 60 г борошна
  • 80 г горіхів
  • 80 г цукру
  • 80 г масла

Дивіться відео, як спекти піцу з полуницею і рікоттою:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста у велику миску влити тепле молоко, всипати цукор і дріжджі, почекати 10 хвилин. Додати жовтки і добре перемішати.
  2. Всипати борошно і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто 10 хвилин, якщо ви робите це руками, або 4 хвилини, якщо у вас є міксер. Тісто має бути гладеньким.
  3. Миску з тістом накрити рушником і залишити на 1,5 години в теплому місці. Тісто має підрости вдвічі.
  4. Коли тісто виросте, прим'яти його руками і викласти у форму.
  5. Використовуйте невелике деко або кругле, діаметром 26 см. Дно вистелити пергаментним папером або добре змастити вершковим маслом і посипати борошном.
  6. Приготувати начинку. Для цього очистити ревінь і полуницю, ревінь нарізати шматочками по 1-2 см, а полуницю навпіл або на четвертинки. Змішати в мисці порізаний ревінь, полуницю, цукор і крохмаль.
  7. Начинку викласти на тісто рівним шаром.
  8. Приготуйте хрустку посипку для пирога. Для цього треба змішати борошно і цукор, холодне масло натерти на тертці, додати подрібнені горіхи. Рівномірно посипати пиріг зверху хрусткою присипкою.
  9. Духовку розігріти до 180 ᵒС. Поставити пиріг в духовку і пекти 40-50 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

Як подавати пиріг

Дістати пиріг з духовки, залишити в формі на 10 хвилин. Коли він охолоне, посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пиріг з ревенем.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти