Французький хліб у хлібопічці виходить дуже смачним – з хрусткою скоринкою, запашний і м'який усередині. Він дуже добре нарізається, не кришиться.
Засипаючи інгредієнти, не забувайте, що дріжджі не повинні стикатися з сіллю. Для них потрібно зробити ямку в попередньо просіяному борошні.
Французький хліб
Час приготування:
- залежить від моделі хлібопічки
Калорійність:
- 261 ккал на 100 г
Складові:
- 1 1/2 чашки води
- 2 чашки білого пшеничного борошна
- 1 чашка хлібного борошна
- 2 ст.л. білого або коричневого цукру
- 2 ч.л. вершкового масла кімнатної температури
- 1 1/2 ч.л. солі
- 1 1/2 ч.л. сухих дріжджів
Спосіб приготування:
- Завантажити всі інгредієнти в тому порядку, в якому вимагає виробник хлібопічки.
- Виставити програму "Французький хліб" і готувати до звукового сигналу. Або пекти в основному режимі, розмір хліба і колір скоринки – середні.
На замітку
За бажанням в цей хліб можна додавати різні трави, наприклад, суміш прованських, італійських або базилік, майоран за своїм смаком.
Дивіться відео, як спекти житній хліб в духовці:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хліб з сушеною журавлиною і насінням. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами справжнього французького багета.