Флонярд – це дуже простий і смачний десерт французької кухні. Він дуже схожий на клафуті, але замість вишень в нього додають яблука і замочені в алкоголі родзинки.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:
Флонярд з яблуками і грушею від Даші Малахової
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 161 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Жменя родзинок
- 100 мл вермуту
- 100 г цукру
- 4 яйця
- 300 мл вершків або молока
- 2 яблука
- 1 груша
- 100 г борошна
- Вершкове масло (для змазування форми)
- Ванільний цукор
- Мигдальні пелюстки
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Залийте промиті родзинки вермутом.
- Змішайте цукор, борошно і ванільний цукор. Додайте яйця і розмішайте в однорідну масу. Влийте вершки і ретельно перемішайте.
- Наріжте яблука і груші тонкими скибочками. Викладіть фрукти в змащену маслом і посипану борошном форму. Посипте родзинками, а вермут, що залишився, влийте в тісто.
- Залийте тістом фрукти, посипте мигдальними пелюстками. Випікайте в духовці близько 40 хвилин при 210 °С.
Як подавати флонярд
Посипте десерт цукровою пудрою або розкладіть на поверхні маленькі шматочки вершкового масла. До флонярду можна подати морозиво або заварний крем.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .