Шукаєте незвичний рецепт яблучного пирога ? Ми радимо спекти французький тарт з яблуками і додати в начинку біле вино і ванільний пудинг. Вийде дуже смачно і оригінально.
Дивіться відео, як спекти тарт Татен з яблуками:
Яблука для цього пирога нарізаються двома способами: кубиками і пластинками.
Яблучний пиріг з білим вином
Час приготування:
- 2 години
Складові:
Для пісочного тіста:
- 250 г борошна
- 1 ст.л. цукру
- Дрібка солі
- 1 жовток
- 135 г вершкового масла
Для начинки:
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 350 мл білого сухого вина
- 3 ст.л. цукру
- Ваніль
- 800 г яблук
- 1 білок
- Абрикосовий джем або мед – для змазування
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з цукром і сіллю, додати холодне масло і розтерти його до стану крихт.
- Додати жовток і при необхідності влити кілька ложок холодної води. Швидко замісити тісто, скачати його в кулю і, загорнувши в плівку, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Духовку розігріти до 180 °С, тісто викласти у форму діаметром 24 см, попередньо розкотивши. Накрити папером для випічки і насипати зверху сухий горох, квасолю або інший гніт. Поставити форму в духовку на 10-15 хвилин.
- Порошок для пудингу розвести у вині, додати ваніль з цукром і варити, помішуючи, до закипання і загустіння. Зняти з вогню.
- Яблука очистити, половину нарізати кубиками, а другу половину – пластинками. Скропити лимонним соком, щоб фрукти не потемніли.
- Яєчний білок збити.
- Яблука, нарізані кубиками, перемішати з пудингом і білком. Викласти начинку на корж, а зверху розподілити яблука, нарізані пластинками.
- Випікати 40 хвилин. Поверхню змастити джемом або рідким медом. Дочекатися, коли пиріг охолоне. Можна подавати до столу.
Корисна порада
Яблука в начинці можна замінити грушами або персиками, а також додати в пиріг свіжу або заморожену малину.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе . "Сегодня" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари .