Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як спекти французький яблучний пиріг з білим вином

Рецепт ароматного пирога з яблуками, вином і ванільним пудингом

Пиріг з яблуками і ванільним пудінгом
Пиріг з яблуками і ванільним пудінгом
Фото: Unsplash

Шукаєте незвичний рецепт яблучного пирога ? Ми радимо спекти французький тарт з яблуками і додати в начинку біле вино і ванільний пудинг. Вийде дуже смачно і оригінально.

Дивіться відео, як спекти тарт Татен з яблуками:

Яблука для цього пирога нарізаються двома способами: кубиками і пластинками.

Яблучний пиріг з білим вином

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для пісочного тіста:

  • 250 г борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • Дрібка солі
  • 1 жовток
  • 135 г вершкового масла

Для начинки:

  • 1 пакетик ванільного пудингу
  • 350 мл білого сухого вина
  • 3 ст.л. цукру
  • Ваніль
  • 800 г яблук
  • 1 білок
  • Абрикосовий джем або мед – для змазування

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з цукром і сіллю, додати холодне масло і розтерти його до стану крихт.
  2. Додати жовток і при необхідності влити кілька ложок холодної води. Швидко замісити тісто, скачати його в кулю і, загорнувши в плівку, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  3. Духовку розігріти до 180 °С, тісто викласти у форму діаметром 24 см, попередньо розкотивши. Накрити папером для випічки і насипати зверху сухий горох, квасолю або інший гніт. Поставити форму в духовку на 10-15 хвилин.
  4. Порошок для пудингу розвести у вині, додати ваніль з цукром і варити, помішуючи, до закипання і загустіння. Зняти з вогню.
  5. Яблука очистити, половину нарізати кубиками, а другу половину – пластинками. Скропити лимонним соком, щоб фрукти не потемніли.
  6. Яєчний білок збити.
  7. Яблука, нарізані кубиками, перемішати з пудингом і білком. Викласти начинку на корж, а зверху розподілити яблука, нарізані пластинками.
  8. Випікати 40 хвилин. Поверхню змастити джемом або рідким медом. Дочекатися, коли пиріг охолоне. Можна подавати до столу.

Корисна порада

Яблука в начинці можна замінити грушами або персиками, а також додати в пиріг свіжу або заморожену малину.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе . "Сегодня" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів