Осінь – сезон слив. Приготуйте для домашніх ароматний і смачний пиріг за простим рецептом.
Дивіться відео, як приготувати галети з ягодами:
Випічка з кукурудзяної муки відрізняється злегка хрусткою, розсипчастою текстурою й тонким ароматом. Спробуйте наш варіант галети з пряною начинкою зі слив і кориці.
Сливова галета з корицею
Час приготування:
- 2 години
Складники:
Для коржа:
- Пшеничне борошно – 1 склянка
- Кукурудзяне борошно – 1/4 склянки
- Цукор – 1/2 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Вершкове масло – 115 г
Для начинки:
- Сливи – 400 г
- Кориця – 1 ч.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Крохмаль – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- Помістити в чашу блендера обидва види борошна, сіль і цукор, включити блендер на кілька секунд, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Додати до них нарізане невеликими кубиками охолоджене вершкове масло й посікти всі інгредієнти до дрібної маслянистої крихти.
- Улити в суміш 2 ст.л. крижаної води й знову включити блендер буквально на кілька секунд, поки крихти не почнуть збиратися в грудку. Якщо потрібно, можна додати ще 1 ст.л. крижаної води і знову все змішати, включивши блендер.
- Зібрати тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник мінімум на годину.
- Для начинки сливи вимити й обсушити, розрізати на четвертинки. Викласти в глибоку миску нарізані сливи, засипати крохмалем, ретельно, але акуратно перемішати.
- Корж тіста помістити на папір для випічки, розкачати в пласт товщиною 3 мм і перенести на деко (разом з папером).
- Викласти на тісто начинку, залишивши до краю 5-6 см, рівномірно посипати сумішшю цукру й кориці, потім загорнути краї тіста по колу.
- Змастити верх тіста збитим яйцем і відправити сливову галету в розігріту до 175 ° С духовку на 30-35 хвилин, поки корж не підрум'яниться.
Як зробити пісне тісто для галети
Складові:
- Борошно – 2 склянки
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Гаряча вода – 1/2 склянки
- Рослинна олія без запаху – 1/2 склянки
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач.
- У склянку з маслом налити гарячу воду, вилити в борошняну суміш.
- Ретельно перемішати й замісити щільне, щоб не липло до рук, тісто. Розкачати його в коло товщиною приблизно 0,5 см.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати зі слив. "Сьогодні" також писали, як зробити вареники зі сливовою начинкою.