Смачний і корисний гречаний багет з лляними насінням можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього вам навіть не знадобиться гречана мука – досить буде розмолоти крупу в блендері.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Гречаний багет з лляними насінням
Час приготування:
- 3 години
Складові:
- 600 г пшеничного борошна
- 100 г гречки
- 200 мл води (розділити)
- 1 ст.л. цукру
- 1.5 ст.л. солі
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1.5 ст.л. насіння льону
- 3 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Подрібніть гречку в блендері.
- Змішайте дріжджі з теплою водою, цукром і невеликою кількістю борошна.
- Просійте борошно, додайте сіль і гречку. Перемішайте.
- Додайте дріжджі і воду, що залишилася. Влийте рослинну олію, додайте насіння льону.
- Замість тісто, сформуйте кулю і поставте в тепло на 40 хвилин.
- Розділіть тісто на три частини і сформуйте багети.
- Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Відправте в розігріту до 50 ºС духовку на 40 хвилин.
- Зробіть надрізи на поверхні тесту. Потім збільшіть нагрів до 180 ° С і печіть 20-25 хвилин.
Як подавати гречаний багет
Ви можете їсти його просто з маслом, використовувати для приготування бутербродів і тостів.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліб. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.