Ягідні кекси – відмінне доповнення до чаю або кави. Завдяки кефіру вони виходять дуже м'якими і ніжними.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
Перед випічкою кекси можна посипати коричневим цукром. А для більш яскравого аромату варто додати в тісто чайну ложку лимонної або апельсинової цедри.
Кекси з ягодами в духовці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 259 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- Щіпка меленої кориці
- 1 яйце
- 80 мл олії
- 200 мл густого кефіру
- 1 стакан ягід
Спосіб приготування:
- У велику миску просіяти борошно, розпушувач, додати сіль, цукор і корицю. Ретельно перемішати.
- В іншій мисці змішати яйце з кефіром, маслом і ванільним екстрактом.
- Рідкі інгредієнти вилити в сухі і перемішати рухами знизу-вгору.
- Додати ягоди (розморожувати не потрібно), перемішати.
- Викласти тісто в формочки для кексів.
- Випікати в духовці, розігрітій до 200 ° С протягом 15-18 хвилин.
- Готовим кексам дати трохи охолонути у формі, потім перекласти на решітку і повністю остудити.
Які ягоди використовувати для кексів
Бажано вибирати дрібні ягоди: смородину, журавлину, чорницю, малину, ожину. А ось полуницю слід попередньо нарізати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні капкейки з начинкою . "Сьогодні" також ділилися рецептом яблучних мафінів з корицею .