I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти киш з грибами, сиром і шинкою

Такий пиріг можна приготувати на сніданок

Кіш – французький відкритий несолодкий пиріг з начинкою і заливкою з вершків (або сметани), яєць і сиру. Основа пирога готується з пісочного тіста.

Дивіться відео, як приготувати кіш за рецептом Григорія Германа:

Реклама

Ми розповімо, як спекти класичний кіш з шинкою, грибами і помідорами в духовці.

Читайте також:

Реклама

Кіш з грибами, сиром і шинкою

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 207 ккал на 100 г

Для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки

Для начинки:

  • Шинка – 200 г
  • Печериці – 150 г
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Для заливки:

  • Сметана 20% – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з сіллю. Холодне вершкове масло порубати дрібно ножем в борошно. Руками розтерти масло з борошном в крихту. Додати яйце. Швидко замісити пісочне тісто, скачати в кулю. Якщо тісто буде погано замішуватися, додати 1 ст. ложку крижаної води.
  2. Форму для випічки діаметром 22 см змастити вершковим маслом. Рівномірно розподілити тісто по формі, зробити невисокі бортики. Прибрати форму з тестом в холодильник на 30 хвилин.
  3. Печериці вимити і нарізати. Обсмажити печериці на рослинній олії, посолити і поперчити. Нарізати кубиками шинку. Змішати шинку і гриби.
  4. Сир натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і нарізати.
  5. Сметану розмішати з яйцями до однорідності. Додати натертий сир і перемішати.
  6. Форму з тістом дістати з холодильника, наколоти тісто виделкою по всій поверхні. Щоб основа для пиріг не здулася при запіканні, покрити тісто пергаментом і насипати близько 0,5 кг сухої квасолі (або іншого подібного вантажу).
  7. Поставити форму з тістом в нагріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім вийняти, прибрати вантаж і випікати ще 5 хвилин.
  8. На пісочну основу для пирога викласти печериці і шинку. Додати помідори. Залити сметаною сумішшю.
  9. Випікати відкритий пиріг з грибами і шинкою в духовці при 180 °С приблизно 20 хвилин.

Як подавати кіш

Готовий пиріг-кіш трохи остудити у формі, потім форму акуратно зняти і остудити пиріг повністю. Не поспішайте розрізати кіш відразу після приготування, дайте йому охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкий кіш з листкового тіста з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом кіша з куркою, грибами і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти