Манник на кефірі – простий і улюблений багатьма пиріг на основі манної крупи. Класичними інгредієнтами десерту є, звичайно, сама манка, а ще цукор, яйця і розпушувач.
Щоб пиріг вийшов пишним, обов'язково замочіть манну крупу в кефірі хоча б на півгодини, щоб вона просочилася вологою і добре набухла.
Манник на кефірі в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 203 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка манної крупи
- 1 1/5 склянки кефіру
- 20 г вершкового масла
- 100-150 г цукру
- Сіль – на кінчику ножа
- 2 яйця
- 3 г розпушувача
- Ванілін – щіпка
Дивіться відео, як спекти манний пиріг з куркою:
Спосіб приготування:
- Налийте в миску кефір кімнатної температури. Додайте манну крупу і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Залиште на півгодини.
- Курячі яйця збийте в піну разом з цукром.
- Збиті яйця відправте в суміш з набряклою манною крупою і кефіром.
- Перемішайте тісто до однорідності. Додайте розпушувач, ванілін, трохи солі і знову добре перемішайте. Залиште тісто ще на 15 хвилин.
- Візьміть форму діаметром 20 см, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
- Вилийте тісто у форму
- Випікайте манник в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 40-50 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
- Дайте пирогу трохи охолонути і перекладіть на тарілку.
Корисна порада
Можна додати в тісто горіхи, сухофрукти, цукати, просочити готовий манник сиропом або молоком. Або ж, розділивши пиріг на кілька коржів, перетворити його в справжній торт, змастивши коржі кремом і прикрасивши глазур'ю, ягодами або фруктами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати манник з малиновим соусом . "Сьогодні" також ділилися рецептом манника з цукатами .