Справжня шарлотка з яблуками готується з бісквітного тіста. Щоб пиріг вийшов пишним, яйця потрібно розділити на жовтки і білки і добре збити міксером.
Шарлотка за нашим рецептом виходить дуже смачною і ніжною, з тонким ароматом кориці. Таку можна поставити і на святковий стіл, якщо прикрасити її цукровою пудрою і листочками м'яти.
Ніжна шарлотка з яблуками в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 200 г цукру
- 3-4 яблука
- 160 г борошна
- Мелена кориця – за смаком
- Вершкове масло для змащування форми
Дивіться відео, як зробити дієтичну шарлотку:
Спосіб приготування:
- Яєчні білки відокремте від жовтків і приберіть в холодильник. Залиште їх там мінімум на 15 хвилин, тому що саме охолоджені білки потім буде легше збити в міцну піну.
- Жовтки збийте міксером. Потім поступово додайте 100 г цукру. Збивайте до отримання пишної маси кремоподібної однорідної консистенції.
- Яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевини з насінням. За бажанням, плоди можна очистити. М'якоть наріжте маленькими кубиками.
- Охолоджені білки дістаньте з холодильника і збийте міксером в міцну піну. Поступово, не припиняючи працювати міксером, додайте 100 г цукру. Збивайте до гострих піків.
- На жовткову солодку масу просійте через дрібне сито борошно з меленою корицею. Швидко перемішайте до отримання гладкого, не дуже густого тіста.
- Додайте збиті з цукром білки. Швидко перемішайте, щоб тісто зберегло пишність і не стало занадто щільним. Духовку нагрійте до 180 ° С.
- Форму діаметром 20 см змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Рівномірно розподіліть по дну підготовлені шматочки яблук.
- Залийте яблука тістом, намагаючись, щоб воно розподілилося рівномірно. Випікайте, не відкриваючи дверцята духовки, протягом 20-30 хвилин. Яблучний пиріг повинен стати красивого золотистого кольору.
Корисна порада
Шарлотку можна зробити шоколадною. Для цього додайте в борошно одну-дві ложки темного какао-порошку і просійте.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами. "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.