Цей несолодкий цибульний пиріг – ідеальне поєднання м'якого дріжджового тіста, соковитої начинки і ніжної заливки. Чебрець надає страві приємний аромат, а копчена грудинка робить її дуже ситною.
Пиріг можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим – все залежить від ваших уподобань.
Цибулевий пиріг з копченою грудинкою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 186 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 125-150 г борошна
- 25 г вершкового масла
- 3 г сухих дріжджів
- 75 мл молока
- 1/2 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
- 50 г копченої грудинки
- 35 г вершкового масла
- 1 яйце
- 250 г ріпчастої цибулі
- 50 мл вершків
- 1/2 ст.л. борошна
- 1/4 ч.л. сушеного чебрецю
- Сіль за смаком
Дивіться відео, як спекти заливний пиріг на сніданок:
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розвести дріжджі з цукром.
- Просіяти борошно в миску, додати сіль і влити опару і розтоплене масло. Замісити тісто, зібрати його в грудку, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
- Нарізати цибулю і тушкувати в 25 г вершкового масла до прозорості. Присипати борошном, почекати ще хвилину і зняти з вогню.
- Яйце і вершки змішати в мисці. Грудинку нарізати соломкою, відокремити три чверті і залити її яєчною сумішшю, додати чебрець і добре перемішати.
- Тісто розкачати в пласт і викласти його в форму діаметром 18-20 см, змащену 10 г масла. Сформувати високі бортики, додати начинку, а зверху викласти решту м'яса.
- Розігріти духовку до 180 ° С і випікати пиріг приблизно 40 хвилин.
Як подавати пиріг
Перед подачею випічку остудіть і розріжте на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти киш з куркою і кабачками .