З манки можна не тільки зварити кашу на сніданок, але і приготувати смачний несолодкий пиріг з куркою і сиром . Ця страва дуже нагадує італійську поленту, яку роблять з кукурудзяної крупи тонкого помелу.
Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Манний пиріг з куркою
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 2 ст.л. манної крупи
- 300 мл курячого бульйону
- 150 г вареного курячого філе
- 30 г вершкового масла
- 100 г твердого сиру
- Щіпка куркуми
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Нагрійте курячий бульйон. Додайте нарізане філе.
- Зменшіть вогонь і поступово, весь час помішуючи, почніть додавати манку. Варіть дві хвилини, помішуючи, а потім ще п'ять хвилин.
- Додайте шматочок вершкового масла, посоліть і всипте куркуму.
- Викладіть манну кашу в форму для запікання і розрівняйте. Дайте охолонути.
- Посипте зверху тертим сиром.
- Надішліть в гарячу духовку на три хвилини, щоб сир розплавився.
Як подавати пиріг
Розріжте манний пиріг з куркою на порційні шматки і посипте дрібно нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити манник з кокосовою стружкою в мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як спекти швидкий яблучний пиріг з манкою .