I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти пиріг з абрикосами і сиром: рецепт від Тетяни Литвинової

Готуємо апетитний тарт з сиром, абрикосами і мигдальними пелюстками

Тарт з абрикосами і сиром за рецептом кулінарного експерта Тетяни Литвинової здатний перетворити будь-яке чаювання на свято.

"Для цього тарта вам знадобиться баночка абрикосового варення, де збережені половинки ягід. Або розмочіть солодку курагу і розділіть її навпіл. А щоб курага блищала, проваріть її в сиропі – 1 склянка цукру, 1/2 склянки води. Діаметр форми – 26 см", – написала Тетяна Литвинова в своєму Instagram.

Реклама

Тарт з сиром і абрикосами

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама

Тісто:

  • 250 г борошна
  • 130 г вершкового масла (охолодженого)
  • Дрібка солі
  • 1 ст.л. з гіркою цукру
  • 1-2 ст.л. холодної води

Читайте також:

Начинка:

Реклама
  • Сир 500 г (9% або домашній)
  • 2 яйця
  • Ваніль
  • 1 ст.л. цукру
  • 80 мл вершків 30%
  • Абрикоси – 1 баночка 500 мл
  • Пелюстки мигдалю (опціонально)

Дивіться відео, як приготувати вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сухі інгредієнти для тіста, додайте до них холодне масло, нарізане кубиками (наріжте його попередньо і зберігайте в холодильнику). Розтирайте пальцями, перетворюючи на крихту, потім зберіть в кулю і помісіть трохи до однорідності.
  2. Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною 1-2 см. Поставте в холодильник на 1-2 години.
  3. Дістаньте і продовжите розкочувати до 2-3 мм. Працюйте швидко, тісто не повинно нагрітися. Діаметр повинен бути більше форми на 5 см з кожного боку. Перекладіть акуратно в форму, залишивши один пергамент зверху.
  4. Відсуваючи пергамент від бортика, пройдіться качалкою по верху, підрівняйте край. Пройдіться великим пальцем по колу, ущільнивши стик з дном. Злегка придавлюючи, підніміть край на 2-3 см вище дна. Поверніть пергамент, укривши краї.
  5. Тепер тісто потрібно заморозити, але якщо часу немає, висипте на пергамент сіль або будь-який гніт (крупу, бобові). Випікайте при 180 °С протягом 30 хвилин. Потім зніміть пергамент з гнітом і перевірте на готовність. Допечіть, якщо потрібно, 10-15 хвилин.
  6. Збийте в блендері інгредієнти для начинки. Викладіть на дно і розподіліть рівномірно. Запікайте ще 25-30 хвилин.

Як прикрасити пиріг

Дайте тарту охолонути, перекладіть на тарілку, а потім викладіть половинки абрикосів, давши їм стекти попередньо, наприклад, на ситі. Прикрасьте прогрітими пелюстками мигдалю.

Нагадаємо, раніше Тетяна Литвинова ділилися рецептом варення з білої черешні з лимоном.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти