Тарт з абрикосами і сиром за рецептом кулінарного експерта Тетяни Литвинової здатний перетворити будь-яке чаювання на свято.
"Для цього тарта вам знадобиться баночка абрикосового варення, де збережені половинки ягід. Або розмочіть солодку курагу і розділіть її навпіл. А щоб курага блищала, проваріть її в сиропі – 1 склянка цукру, 1/2 склянки води. Діаметр форми – 26 см", – написала Тетяна Литвинова в своєму Instagram.
Тарт з сиром і абрикосами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
Тісто:
- 250 г борошна
- 130 г вершкового масла (охолодженого)
- Дрібка солі
- 1 ст.л. з гіркою цукру
- 1-2 ст.л. холодної води
Начинка:
- Сир 500 г (9% або домашній)
- 2 яйця
- Ваніль
- 1 ст.л. цукру
- 80 мл вершків 30%
- Абрикоси – 1 баночка 500 мл
- Пелюстки мигдалю (опціонально)
Дивіться відео, як приготувати вишневий пиріг:
Спосіб приготування:
- Змішайте сухі інгредієнти для тіста, додайте до них холодне масло, нарізане кубиками (наріжте його попередньо і зберігайте в холодильнику). Розтирайте пальцями, перетворюючи на крихту, потім зберіть в кулю і помісіть трохи до однорідності.
- Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною 1-2 см. Поставте в холодильник на 1-2 години.
- Дістаньте і продовжите розкочувати до 2-3 мм. Працюйте швидко, тісто не повинно нагрітися. Діаметр повинен бути більше форми на 5 см з кожного боку. Перекладіть акуратно в форму, залишивши один пергамент зверху.
- Відсуваючи пергамент від бортика, пройдіться качалкою по верху, підрівняйте край. Пройдіться великим пальцем по колу, ущільнивши стик з дном. Злегка придавлюючи, підніміть край на 2-3 см вище дна. Поверніть пергамент, укривши краї.
- Тепер тісто потрібно заморозити, але якщо часу немає, висипте на пергамент сіль або будь-який гніт (крупу, бобові). Випікайте при 180 °С протягом 30 хвилин. Потім зніміть пергамент з гнітом і перевірте на готовність. Допечіть, якщо потрібно, 10-15 хвилин.
- Збийте в блендері інгредієнти для начинки. Викладіть на дно і розподіліть рівномірно. Запікайте ще 25-30 хвилин.
Як прикрасити пиріг
Дайте тарту охолонути, перекладіть на тарілку, а потім викладіть половинки абрикосів, давши їм стекти попередньо, наприклад, на ситі. Прикрасьте прогрітими пелюстками мигдалю.
Нагадаємо, раніше Тетяна Литвинова ділилися рецептом варення з білої черешні з лимоном.