У цьому несолодкому пирозі чудово поєднуються білі гриби і сметана, м'ясо і ароматні трави. А основа для нього готується з пісочного тіста . Виходить дуже ароматна випічка – неможливо зупинитися!
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг на сніданок:
Рецепт пирога з смаженим м'ясом і грибами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 201 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г пісочного тіста
- 150 г яловичини
- 100 г білих морожених грибів
- 2 ст. л. сметани 40%
- 1/2 шт. ріпчастої цибулі
- 5 г зеленої цибулі
- 5 гілочок петрушки
- 4 гілочки свіжого чебрецю
- 60 г вершкового масла
- 40 мл оливкової олії
- Рожевий перець горошком
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Пісочне тісто розім'яти по дну форми для запікання. Потім в декількох місцях тісто проколоти виделкою.
- Для приготування начинки нарізані білі гриби обсмажити спочатку на оливковій олії, а потім на вершковому маслі.
- Нарізати яловичину брусочками і обсмажити на оливковій олії. Додати розім'яту часник і чебрець.
- Ввести невелику кількість вершкового масла. Додати цибулю, нарізану півкільцями, готувати кілька хвилин, а потім додати до м'яса і цибулі обсмажені гриби.
- Додати сметану. Посолити і поперчити і тушкувати кілька хвилин.
- Зелену цибулю і петрушку дрібно порубати і додати в сковороду. Отриману масу викласти на тісто, посипати рожевим перцем і поставити в духовку на 15 хвилин при температурі 200 °С.
Корисна порада
Щоб м'ясо не зварилось, а обсмажилось, треба дуже добре розігріти сковорідку. А щоб швидше присмажилась цибуля, її треба нарізати півкільцями і обов'язково "розкрити".
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти киш з лісовими грибами та сиром .