З ревеню готують різні страви: десерти, пироги, соуси, салати і напої. Ми пропонуємо спекти солодкі пиріжки з ревенем з дріжджового тіста на кефірі. Це чудова випічка для літнього чаювання в колі сім'ї.
Тільки пам'ятайте, що їстівна частина ревеню – стебло. А ось листя вважається токсичним і може викликати отруєння.
Пиріжки з ревенем у духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 254 ккал на 100 г
Для тіста:
- 1 склянка кефіру
- 1/2 склянки рослинної олії
- 1 пакетик (9 г) сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 3 склянки борошна
Для начинки:
- 300 г ревеню
- 80 г цукру
- 1 яйце
Дивіться відео, що кладуть в начинку магазинних пиріжків:
Спосіб приготування:
- Почистити і дрібно нарізати ревінь.
- Засипати цукром, приблизно 4 ст. л., дати постояти, щоб виділився сік.
- Потім додати до ревеню близько 100 мл води і поставити на вогонь. Варити недовго до розм'якшення, близько 5 хвилин. Відкинути на друшляк і дати охолонути.
- Для тіста взяти кефір і масло, трохи підігріти в мікрохвильовці. Перелити в миску і додати дріжджі, всипати цукор і сіль.
- Підсипати борошно і замісити тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
- Вимісити його ще раз і розділити тісто на шматочки. Не занадто тонко розкачати, викласти зверху начинку і 1-2 ч. л. цукру.
- Сформувати пиріжки і защипати краї, викласти на застелене пергаментним папером деко швом вниз. Між заготовками потрібно залишати вільний простір.
- Дати постояти 10 хвилин, потім змастити збитим яйцем і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 25 хвилин.
- Дістати з печі, накрити чистим рушником і остудити.
Корисна порада
Ревінь для начинки можна змішати з полуницею або яблуками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти полуничний пиріг з ревенем.