Великий піст в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня. Під час посту православним християнам не можна вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця.
Чи дотримуєтеся ви пост чи ні – цей солодкий пиріг здасться вам надзвичайно смачними і напевно стане одним з найулюбленіших.
Пісний бісквітний пиріг
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 330 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 140 г цукру
- 200 г будь-якого апельсинового соку
- 3 г білого винного оцту
- 4 г солі
- 3 г ванілі
- 200 г олії
- 8 г соди
- 30 г води
- 370 г борошна
- Варення або конфітюр – для начинки
- Свіжі ягоди – для прикраси
Спосіб приготування:
- В міксер додати всі продукти крім соди, води і борошна, перемішати до розчинення цукру.
- Потім додати борошно і замісити тісто.
- В останню чергу додати соду з водою.
- Перелити тісто у форму для випікання і пекти при 170 °C до сухої зубочистки.
- Після охолодження бісквіт розрізати і змастити конфітюром (варенням, джемом) і прикрасити свіжими ягодами.
Корисна порада
Якщо у вас немає ягід, ви можете просто присипати десерт цукровою пудрою або покрити його пісним кремом для торта .
Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити пишний бісквіт з трьох інгредієнтів .