Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. Якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю, забувши про вершкове масло і яйця, приготуйте солодкий вишневий пиріг за нашим рецептом.
Дивіться відео, як спекти пісне печиво на розсолі:
Пісний вишневий пиріг
Інгредієнти:
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 161 ккал на 100 г
Для тіста:
- 75 г рослинного маргарину
- 40 мл води
- Дрібка солі
- 50 г цукру
- 100 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Для начинки:
- 400 г вишні без кісточок
- 60 г цукру
- 25 г борошна
- 50 мл води
Спосіб приготування:
- Розтерти борошно з нарізаним маргарином в крихту. Додати цукор, сіль і розпушувач, перемішати. Потім влити воду і замісити тісто. Дати йому постояти півгодини в холодильнику.
- Розкачати, покласти в форму діаметром 20 см, зробити кілька проколів виделкою і запікати приблизно 15 хвилин при температурі 190 °С.
- Змішати в сотейнику ягоди і цукор. Довести все до кипіння і варити 2-3 хвилини.
- Розмішати борошно в холодній воді і додати до ягід. Знову довести суміш до кипіння, весь час помішуючи.
- Дістати готовий корж і висипати зверху начинку.
- Збільшити нагрів і готувати ще близько 10 хвилин.
Корисні поради
- Для начинки підійдуть і інші ягоди: полуниця, малина або смородина;
- Трохи тертої лимонної цедри освіжить смак начинки;
- Готовий пиріг можна прикрасити листочками м'яти і просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вишневого лікеру. "Сегодня" також писали, як приготувати вареники з вишнею.