Після довгої зими часто хочеться підкріпити сили чимось солодким. Але в ньому, як правило, є і яйця, і молочне, і жири, які не можна вживати віруючим під час Великого посту. Вихід для ласунів все ж існує – можна приготувати пісну випічку .
Ми пропонуємо зробити смачний яблучний штрудель на пиві з родзинками і корицею. Вважається, що остаточної заборони на вживання пива під час Великого посту немає. Думки православних священнослужителів в цьому питанні розходяться. Якщо у вас є сумніви, використовуйте безалкогольну версію напою або замініть його водою.
Пісний яблучний штрудель на пиві
Час приготування:
- 1-1,5 години
Калорійність:
- 201 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 200 мл пива
- 50 г олії
- Сода – на кінчику ножа
Для начинки:
- 1,5 кг яблук
- 300 г родзинок
- 1 склянка цукру
- 1 ч. л. кориці
Спосіб приготування:
- Ізюм запарюємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з родзинками і цукром.
- Замішуємо тісто з усіх інгредієнтів, розгортаємо дуже тонким шаром у вигляді прямокутника.
- Викладаємо на тісто, приблизно на третину його площі, родзинки з яблуками, посипаємо корицею.
- Звертаємо в рулет, випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.
Як подавати штрудель
Їжте штрудель теплим або холодним, за бажанням посипавши просіяною цукровою пудрою.
Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо . "Сьогодні" також писали, як зробити штрудель з яблуками, сиром та родзинками .