Свіжа черешня – продукт досить примхливий, довго не зберігається, тому пиріг з черешнею – ідеальне застосування цієї ягоди в сезон.
В пирогах черешня прекрасно поєднується з ваніллю, сиром, шоколадом. Щоб надати ягоді приємну кислинку, збризніть її лимонним соком.
Пиріг з черешнею в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 245 ккал на 100 г
Складові:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 200 г молока
- 100 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- Ванільний цукор
- 300 г черешні
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Для тесту збийте яйця з цукром до білої пишної маси. Влийте молоко, перемішайте.
- Всипте просіяне борошно з розпушувачем, ще раз добре перемішайте.
- Форму для випікання змастіть маслом і присипте тонким шаром борошна. Вилийте тісто. Зверху викладіть помиті черешні.
- Випікайте 45 хвилин в розігрітій до 170 °С духовці до готовності.
- Після охолодження посипте цукровою пудрою.
Корисна порада
Не витягуйте кісточки з черешень – так пиріг вийде дуже ароматним і соковитим.
Дивіться відео, скільки можна з'їсти черешні без шкоди для здоров'я:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом штруделя з черешнею і горіхами, а також розповідали, як зробити сирники з черешнею і ваніллю .