Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як спекти простий шоколадний торт на День святого Валентина

Готуємо торт у вигляді серця на 14 лютого

Шоколадний торт-серце
Шоколадний торт-серце
Фото: Pinterest

Цей чудовий святковий торт у формі серця – ідеальний десерт на День святого Валентина. Готується він швидко і просто, але неодмінно порадує своїм смаком.

Дивіться відео, як вибрати торт на замовлення:

Якщо у вас немає форми у вигляді серця, не проблема. Можна спекти два коржі – квадратний і круглий, і скласти їх разом.

Шоколадний торт у вигляді серця

Час приготування:

  • 1 година 5 хвилин

Калорійність:

  • 426 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 225 г вершкового масла
  • 1 чашка води
  • 6 столових ложок какао
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 2 чашки цукру
  • 2 чашки борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 великих яйця
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 1/2 склянки пахти або кефіру

Для глазурі:

  • 1 1/2 чашки нарізаного шоколаду
  • 115 г масла
  • 5 столових ложок незбираного молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 3 чашки цукрової пудри
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 55 г дуже м'якого масла

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 165 ° С. Змастіть форму маслом і застеліть папером для випічки круглу форму діаметром 20 см і одну квадратну зі стороною 20 см. Або візьміть одну велику форму у вигляді серця.
  2. Змішайте масло, воду і какао в мисці для мікрохвильової печі. Нагрівайте на великої потужності три хвилини або поки масло не розтопиться. Добре збийте до отримання однорідної маси без грудок.
  3. Додайте ваніль і цукор, потім борошно і сіль, кожен раз перемішуючи до гладкості. Потім додайте яйця і збийте.
  4. Насипте зверху харчову соду поверх тесту, потім додайте сколотини. Розмішайте як слід.
  5. Вилийте тісто в підготовлені форми, намагаючись, щоб рівень тіста був однаковим в кожній каструлі.
  6. Випікайте протягом 35-40 хвилин або поки зубочистка, вставлена в центр пирогів, не вийде чистою. Остудіть в формах, а потім переверніть коржі на робочу поверхню догори дном.
  7. Щоб зробити сердечко, помістіть квадратний пиріг по діагоналі (як ромб) на велике блюдо. Розріжте круглий корж навпіл і прикладіть зверху до двох сторін квадратного коржа.
  8. Для глазурі розтопіть шоколад і масло в мікрохвильовці.
  9. Додайте молоко і ваніль. Збийте до отримання однорідної маси.
  10. Додайте цукрову пудру і сіль. Збийте до однорідності. Якщо глазур дуже густа і її важко збивати, додайте трохи молока, по чайній ложці за раз до отримання однорідної маси.
  11. Нарешті, додайте м'яке вершкове масло і збивайте 30 секунд, поки глазур не стане пишною.
  12. Покрийте пиріг глазур'ю і поставте в холодильник мінімум на дві години.

Як прикрасити торт

За бажанням посипте десерт кондитерської посипкою, свіжими ягодами або розкладіть на поверхні цукерки – шоколадні в вигляді сердечок або кокосові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .

Всі подробиці в спецтемі Valentine's Day

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів