Журавлина і яблука – ідеальне осіннє поєднання. Ми розповімо, як приготувати смачний пиріг з журавлиною і яблуками в духовці. Він дуже м'який і пишний, з приємною фруктово-ягідною кислинкою. До речі, журавлину в рецепті можна без проблем замінити на брусницю.
Журавлинно-яблучний пиріг в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 217 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 3/4 склянки цукру (190 г)
- 1/2 склянки олії (120 мл)
- 1 склянка борошна (125 г)
- 1 ч.л. розпушувача
- 3 яблука
- 1 стакан свіжої або мороженої журавлини
- Цукрова пудра – за бажанням
Спосіб приготування:
- Яйця збийте з цукром за допомогою міксера.
- Додайте олію, перемішайте.
- Додайте борошно з розпушувачем, перемішайте.
- Яблука очистіть і поріжте шматочками.
- Яблука і журавлину викладіть на дно форми, залийте тістом.
- Випікайте пиріг у заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
- Готовий пиріг за бажанням прикрасьте цукровою пудрою.
Корисна порада
Пиріг виходить смачнішим, якщо використовувати форму великого розміру, так, щоб шари тіста і начинки були приблизно однаковими.
Дивіться відео, як приготувати яблучний хліб:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.