Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як спекти простий яблучний пиріг з цукровою скоринкою

Рецепт швидкого пирога з яблуками

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг
Фото: Depositphotos

Ніжний пиріг з шматочками солодких яблук і хрусткою цукровою скоринкою – один з кращих рецептів осінньої випічки. Його можна подавати разом з чаєм, кавою, какао або холодним молоком.

Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:

Яблучний пиріг з цукровою скоринкою

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 267 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний – 150 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – щіпка
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 1,5 ч. Л.
  • Масло вершкове – 75 г
  • Пудинг ванільний в порошку – 40 г
  • Яблуко – 3-4 шт.
  • Цукор коричневий – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і дрібкою солі.
  2. По одному додати яйця, кожен раз добре перемішуючи.
  3. Додати йогурт і ще раз збити.
  4. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
  5. Додати пудинг, перемішати до однорідності.
  6. Яблука очистити і нарізати кубиками зі стороною 1-1,5 см. Додати в тісто і перемішати.
  7. Викласти тісто у форму, застелену папером для випічки 20х20 см.
  8. Розрівняти і присипати зверху коричневим цукром. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 35-45 хвилин.
  9. Готовому пирогу дати трохи охолонути у формі, потім акуратно вийняти, взявши за краї паперу.
  10. Розрізати пиріг на шматочки і подавати.

Як вибрати яблука для пирога

Кращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.

Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Цинамонові і Джонаголд.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе . "Сегодня" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Вчора, 09:01Food

Новини партнерів