Класичний бісквіт містить тільки яйця, борошно і цукор. Але в тісто можна додавати терту лимонну або апельсинову цедру, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи.
Ми пропонуємо спекти пишний домашній бісквіт з волоськими горіхами. Він виходить неймовірно смачним і ароматним. Його можна подавати як самостійний десерт або використовувати як основу для тортів.
Горіховий бісквіт в духовці
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 361 ккал на 100 г
Складові:
- 120 г борошна
- 120 г цукру
- 100 г горіхів
- 3 яйця
- 0,5 ч. л. розпушувача
- Ванільний екстракт або ванілін
- Дрібка солі
Дивіться відео, як зробити варення з горіхів:
Спосіб приготування:
- Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді, остудити і змолоти в дрібну крихту.
- Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і меленими горіхами.
- Білки збити в пишну піну, всипати половину цукру і збити до м'яких піків.
- Жовтки збити з цукром, що залишився в пишний світлий крем.
- Акуратно, але швидко змішати всі інгредієнти силіконової лопаткою рухами зверху вниз.
- Випікати при 170 °С в режимі конвекції близько 25-30 хвилин. У перші 15 хвилин духовку не можна відкривати, інакше бісквіт опаде.
- Готовність можна визначити, протикаючи бісквіт дерев'яною паличкою (наприклад, зубочисткою), якщо паличка суха, то корж готовий.
На замітку
Свіжоспечений бісквіт погано ріжеться і погано просочується цукровим сиропом , Тому рекомендується витримати його після випікання близько доби або, принаймні, не менше восьми годин. Тому готовому бісквіту дайте охолонути, загорніть в харчову плівку і залиште на ніч, а потім розріжте і використовуйте.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом бісквітного пирога з чорницею .