Розтягай – один з видів печених пиріжків з дріжджового тіста із всілякою начинкою, найчастіше з рибою. Григорій Герман, ведущий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" пропонує приготувати ці відкриті пиріжки з тілапією.
Розтягаї з рибою в духовці
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 330 г борошна
- 150 г молока
- 7 г сухих дріжджів
- 15 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 30 г сметани
- 370 г рибного філе
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Залийте дріжджі невеликою кількістю молока, всипте цукор і трохи борошна. Відставте в сторону на 10 хвилин.
- У борошно додайте сіль, вершкове масло, 2 яйця, сметану і опару. Замісіть тісто і дайте підійти протягом 40 хвилин.
- Рибу наріжте, залийте олією, посоліть і поперчіть. Перемішайте.
- Сформуйте з тіста кульки розміром з куряче яйце. Дайте постояти 25 хвилин.
- Розкачайте тісто, додайте рибну начинку і зліпити пиріжки. Знову дайте підійти 10 хвилин.
- Всередину покладіть по шматочку вершкового масла.
- Збийте сметану, масло і яйце. Змастіть отриманою сумішшю пиріжки.
- Печіть в розігрітій до 170 ºС духовці 30-35 хвилин.
Як подавати пиріжки
Розтягаї з рибою смачно їсти як теплими, так і холодними. Ви можете спекти їх ввечері і подати на сніданок.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.