Смак лимонного тарта буде залежати від того, наскільки якісні цитрусові були обрані для начинки. Лимони з гладкою блискучою поверхнею мають тонку шкірку і послужать відмінним інгредієнтом для випічки.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з цитрусової начинкою:
Перед приготуванням лимонного пирога фрукти необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Це потрібно, щоб знешкодити небезпечні бактерії.
Лимонний тарт в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 293 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г борошна
- 50 г вершкового масла, холодного
- 1 яйце
- Дрібка солі
Для начинки:
- 2 яйця
- Сік 1 лимона + цедра
- 150 мл вершків 30-35%
- 150 г цукру
Спосіб приготування:
- У блендері змішати борошно з сіллю. Додати холодне вершкове масло, порубати в крихту.
- Додати яйце, перемішати, щоб тісто почало збиратися в кулю.
- Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.
- Потім розкачати і розподілити по формі діаметром 18 см. Наколоти тісто вилкою і випікати при 180 ºС 15 хвилин.
- Для начинки змішати яйця з цукром. Додати лимонний сік і цедру. Дати суміші настоятися 15-20 хвилин, потім перемішати і процідити.
- Проціджену суміш змішати з вершками.
- Вилити начинку на тісто і випікати ще 40-50 хвилин при 180 ºС.
- Дати пирогу охолонути і прибрати в холодильник на 6-8 годин.
Корисні поради
- При необхідності можна додати пару ложок крижаної води. Але тісто має залишатися щільним, що не липким.
- На корж можна покласти лист пергаменту і насипати вантаж – сухий горох або квасолю. Так тісто не буде здуватися при випічці.
- Ще варіант: тісто можна часто наколоти виделкою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .